Crosstrainer test


Crosstrainer träning


Crosstrainer eller elliptical trainer som den också kallas är en mycket populär konditionsträningsmaskin och kanske beror det på att Crosstrainer är en väldigt lyckad mix av löpband, motionscykel och steppmaskin. Crosstrainer ger såväl konditionsträning som styrka samtidigt som träning med crosstrainer är skonsamt för lederna. De mjuka jämna elliptiska rörelserna där fötterna är i kontakt med pedalerna hela tiden som man utför i crosstrainer är mycket mer skonsamma för knän, senor och leder än träning på löpband. Du kan därför med fördel testa att använda crosstrainer vid rehabilitering eller som ett komplement till löpträningen då den främjar löprörelsen. Bakhjulsdrift som ger bäst elliptisk rörelse är bra om man är lite äldre eller vill köpa maskinen i rehabiliteringssyfte, då detta är mer skonsam mot leder.
Maskinen tränar hela kroppen samtidigt såsom bröst, rumpa, axlar, mage, rygg, ben och armar och eftersom du aktiverar stora muskelgrupper såsom armar och ben kommer du snabbt upp i puls och bränner väldigt mycket kalorier. Med hjälp av justerbara motståndsnivåer kan du lätt ställa in maskinen på hur hårt du vill träna.

Träna med crosstrainer - bränn kalorier


Vilken träningsform, löpband, motionscykel, trappmaskin eller crosstrainer som ger mest kaloriförbränning beror mer på hur hårt du tränar än på vilken maskin du använder. De är alla tre ganska likvärdiga. Det viktigaste för att du skall bränna kalorier är din motivation. Om du tycker att träningen är rolig så orkar du träna hårdare, längre och oftare. Alla dessa faktorer gör att du bränner mer kalorier, får bättre kondition och hälsa samt starkare muskler.
Vilka kalorier som förbränns beror på din träningsintensitet. Vid hög intensitet kommer kroppen att framför allt bränna kolhydrater som finns lagrade i musklerna. Vi lågintensiv träning kommer kroppen ta kalorierna från fettdepåerna. Bättre kondition får du genom att öka intensiteten successivt för varje gång du tränar.

När du tränar med med din crosstrainer är det väldigt viktigt med en stor, tydlig och lättanvänd display så att du snabbt och enkelt kan se informationen på skärmen eller ändra inställningar.
För att göra träningen meningsfull och inspirerande är det viktigt att träningsdatorn visar den information och har de träningsprogram du behöver för att hålla dig motiverad att träna. Det är viktigt att ligga på rätt belastning och det hjälper pulskontrollen till med. Så det är extra viktigt att träningsdatorn visar den informationen på ett bra sätt. Det bästa är om crosstrainern har automatisk motståndsjustering som kan variera motståndet efter pulsen så att du får en så effektiv träning som möjligt oavsett om du är ute efter fettförbränning eller konditionsträning med hjälp av intervaller.
Eftersom musik är en verkligt bra motivationsfaktor och ett störande ljud från crosstrainern stör musiken och kan därmed påverka din träning negativt.

Köpa crosstrainer


Billigast crosstrainer hittar du oftast online eftersom nätbutiker kan pressa priset mer. Om du skall köpa en dyr eller billig crosstrainer beror på hur mycket du har tänkt att träna på den och var den skall placeras. Om du har tänkt att träna lite då och då kan det räcka med en billig crosstrainer, men om du tänker dig mer regelbunden träning mer än tre gånger i veckan är det värt att investera i en lite dyrare variant. Billiga crosstrainers tar oftast mindre plats. Kom i håg också att maskinen kräver ca 1/2 m fria ytor runt omkring den då den är i bruk. De mindre och billigare maskinerna är oftast inte lika stabila som de dyrare modellerna. Det är framför allt ramen och vikten som avgör hur stabil den är och det brukar vara så att ju större ramstorleken och vikt desto mer stabil crosstrainer.
För att köpa en prisvärd crosstrainer får du oftast betala åtminstone 4000-6000 kronor. Kring 4000 kr brukar det flesta crosstrainers hålla i flera år om du använder den till max tre motionspass i veckan.

Tips för dig som bor i lägenhet eller som inte vill att din crosstrainer skall låta är att köpa en underlagsmatta som dämpar ljudet. Mattan gör också att maskinen står mer stilla och stabilt.
Ett annat tips är att om din crosstrainer saknar pulsbälte kan du köpa till det separat. Ibland får man betala dyrt för extrafinesser som faktisk blir billigare att kompletera själv.

Billig crosstrainer


Oftast √§r de allra billigaste crosstrainers skr√§p som g√•r s√∂nder direkt. Men vad som skiljer en billig crosstrainer fr√•n en dyr √§r inte alltid kvalitet utan kan lika g√§rna vara de tekniska detaljerna men om du satsar p√• elittr√§ning f√•r du ofta k√∂pa crosstrainer som √§r lite dyrare f√∂r att f√• l√•ng stegl√§ngd och b√§st elliptisk r√∂relse. √Ąr du d√§remot ute efter mer sporadisk motion kan du k√∂pa en billig crosstrainer som ut√∂ver det f√∂rm√•nliga priset ocks√• oftast tar mindre plats √§n de mer robusta maskinerna.
Ytterligare fördelar dyr - jämfört med billig crosstrainer är att du oftast får en maskin som är robustare och håller längre, klarar högre maxvikt, är tystare, har bättre träningsdator och fler funktioner som exempelvis pulskontroll.

Crosstrainer bäst i test


Casall crosstrainer x200


Billig crosstrainer Casall x200Casall crosstrainer x200 är en robust och prisvärd crosstrainer med 12 träningsprogram, 16 hastighetslägen, kalorimätare, distansmätare, hastighetsmätare, stoppur och pulsmätare. Perfekt för dig med begränsad budget. x200 är tystgående med bra steglängd, justerbara pedaler och behaglig elliptisk rörelse. Denna snygga crosstrainer från Casall har också en bra träningsdator.
Användarrecensioner visar att användare är nöjda och uppfattar Casall crosstrainer x200 mycket robust och lättmonterad. x200 är bäst i test i förhållande till priset.
Crosstrainer Extreme Fit CT650

Crosstrainer Extreme fit ct650


Crosstrainer extreme fit ct650 är användarvänlig, robust och billig crosstrainer som är ganska tystgående med många motståndnivåer, distansmätare, hastighetsmätare och pulsmätare. Den har getts 8 av 10 i betyg i ett test av billiga crosstrainers.

Casall Infinity 1.1X


Casall Infinity 1.1X är en stabil och väldesignad crosstrainer med 12 varierande träningsprogram och 16 motståndsnivåer Casall Infinity 1.1x Ltd Color Editionsom kan ge kraftigt motstånd. Maskinen har en steglängd på 35 cm och greppvänliga handtag som gör den skön att träna på.
Casalls Infinity 1.1X har en bakgrundsbelyst lcd display med bra menysystem och en lättanvänd träningsdator som gör det motiverande att fortsätta att träna. Dessutom har den en pulsmätare så att du ser att du ligger på rätt motståndsnivå för att uppnå önskat träningsresultat. Beträffande ljudnivån går upplevelserna isär. Vissa maskiner har gett ifrån sig ett envetet gnissel medan andra är tysta.
Den har transporthjul och är lätt att flytta, men eftersom den är så snygg gör det ingenting om den får stå framme.


Många användare är nöjda med kvaliteten och Infinity 1.1X får därför mellan 8.5 i medelbetyg.
Infinity 1.1X är en av de bättre crosstrainers på marknaden med hänsyn till prisnivån. Du kan köpa 1.1X för ca 4500-6000 kr, vilket kanske är lite i överkant med hänsyn till kvalitet men å andra sidan får du en väldesignad crosstrainer från Casall som erbjuder effektiv träning. Vid en jämförelse av Infinity 1.1 och Infinity 1.2 så är den senare modellen bättre och ger en mjukare stegrörelse. 


 

Accesspunkter trådlöst nätverk
AD/DA-omvandlare (DAC
Android app
Antivirus
Backup
Begagnade spel
Bildskärmstillbehör
Bläckstråleskrivare
Brandvägg
CD-/DVD-enhet
CPU
Datorbatterier och Nätadaptrar
Datorchassi
Datorhögtalare
Datorkylning
Datorväskor
Dockningsstation
Dokumentförstörare
Drivrutin
Foto- och Grafikprogram
Fotopapper
GPS
GPS till Android, iPhone/iPad
Grafikkort
Hårddisk & SSD
Hörlurar och headset
Internettjänster
Ipad app
Iphone app
Iphonespel
Kontorsprogram
Kopiatorer
Laptop
Laptop tillbehör
Laserskrivare
Ljudkort
Läsplatta
Mac desktop
Macspel
Mediacenter
Mediaspelare, ipod, mp3
Moderkort
Monitor
Multifunktionsskrivare
Mus
NAS Server
Nedladdningsbara spel för PC
Nedladdningsbara spel till Mac
Nintendo 3DS-spel
Nintendo Wii-spel
Nätverk via elnätet
Nätverkskort
Operativsystem
PC-Mikrofon
PC-spel
Playstation 3-spel
Playstation 4-spel
Playstation portablespel
Playstation Vita Spel
Projektor
PSU
RAM-minne
Ritplattor
Router
Server
Skanner
Skrivare
Skrivartillbehör
Spel för Nintendo Wii U
Spelkonsoler PS3, XBox, Wii
Spelkonsoltillbehör
Spelkontroller
Stationär dator
Surfplatta & iPad
Surfplatta & iPad tillbehör
Switch
Tangentbord och tgb/mus-paket
Tillbehör Hårddiskar
Tillbehör läsplatta
Tillbehör stationära datorer
TV-kort
USB-hubbar
USB-minne och minneskort
Videoredigeringsprogram
Webbkamera/nätverkskamera
Xbox 360-spel
Xbox One Spel
√Ėvriga programvaror
Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
© Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fŲr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Crosstrainer test pŚ testvinnare.se