Test damsugare 2015


Intresset för test av dammsugare och vilken dammsugare som är bäst i test är stort. Vi är alla i behov av en bra dammsugare men hur många av oss har inte köpte den vi trott varit den bästa dammsugaren men som sedan visats sig inte fungera i närheten av vad tillverkaren lovat. Det finns många olika sorters dammsugare som exempelvis robotdammsugaren, den sladdlösa butlern, handdamsugaren och den traditionella sladdammsugaren med eller utan påse dessutom kan de också vara en så kallad eco-dammsugare vars material består av återvunnen plast och har en lägre effekt.

Bäst i test av dammsugare


2014 testade Aftonbladet ett antal vanliga dammsugare med sladd för att utse bäst dammsugare. Aftonbladet utsåg Miele C2 Ecoline till bäst i test. Men Miele Compact C2 EcoLine kammade inte hem full pott utan fick nöja sig med fyra plus av de fem möjliga.

Electrolux UltraSilencer ZUS fick också fyra plus i betyg och UltraSilencer ZUSORIGINR från Electrolux hamnade därmed på Aftonbladets andra plats i detta test av dammsugare.

Råd & Rön som genom åren gjort ett flertal dammsugartester har skaffat sig ett favoritdammsugarmärke nämligen Electrolux. Senast de testade dammsugare var sommaren 2014 och då var det hela 48 dammsugare som var föremål för testning. Även detta året blev det en dammsugare från Electrolux som blev testvinnare nämnligen Electrolux UltraOne UOOrigin. Electrolux UOORIGINWR UltraOne fick 78 poäng och var bara steget före Electrolux UMORIGIN UltraOne Mini samt Miele S8330 som fick 76 poäng vardera och därmed knep andra platsen i detta gigantiska test av dammsugare. .

Även icakuriren har naturligtvis testat dammsugare och 2013 genomfördes ett test av tio dammsugare. Testpatrullen hällde då ut havregryn och pellets för att kunna avgöra vilken av de tio dammsugarna som var bäst. Varje dammsugare testades beträffande hanterbarhet, kapacitet, funktion och kvalitet.
Testvinnare med fem hjärtan av fem möjliga tilldelades Miele S 6230. Testpanelen utsåg Mieles S6230 till vinnare eftersom den suger väldigt bra och är lätt att använda då hjulen roterar även i sidled. Mieles S6230 håller också en bra ljudnivå.
Icakuriren ger även fem hjärtan till  Bosch Free’e BSGL 52237  eftersom Bosch Free’e BSGL 52237 också suger bra samt hjul som kan rotera sidledes. Dessutom rör sig slangen lätt i alla lägen. Slngen räcker hela femton meter. Det som drar ner betyget för Bosch Free’e BSGL 52237 är att den är lite för tung.

Bäst i test.se testade 2014 ett antal dammsugare där Electrolux UltraOne Z8820 testade med bäst resultat. Detta är den perfekta dammsugaren för dig med tinnitus eller som inte klarar av buller. Electrolux UltraOne Z8820 är nämligen väldigt tystgående. Men det finns ytterligare avgörande faktorer till testvinsten så som att den överlag ger en kvalitetskänsla om man bortser från plastkåpan som är till extramunstyckerna. Electrolux UltraOne Z8820 är ergonomisk med genomtänkt design samt lätt att använda då den är följsam och har stora hjul. Naturligtvis har den HEPA-filter. Sist men inte minst har den en otrolig sugkapacitet. Sugeffekten ligger på 420W. Sladden har en räckvidd på 12 meter. Bäst i test ger Electrolux UltraOne Z8820 betyget tio av tio möjliga poäng.

Aftonbladet har valt att låta WiseGuide testa sju stycken robotdammsugare för deras räkning. Tidigare år har Neato XV-25 till utsetts till vinnare och Neato XV-25 behåller sin position även i år där LG Hom-Bot Square DualEye som tidigare vunnit  titeln ”bäst i test” i Råd & Rön:s test av 15 stycken robotdammsugare 2013 också deltog.

Köpråd för dammsugare


Innan du kastar dig ut u djungeln av olika dammsugarmärken kan det vara bra med lite köpråd. Om du vill vara säker på kvalitet rekommenderar vi dig att satsa på en dammsugare av märket Elektrolux, men om du vill komma billigare undan bör du ta del av så många tester du kan för att ha lite mer kött på benen innan du gör ditt köp av dammsugare 2015.

Det är oftast inte sugeffekten som avgör om det är en bra dammsugare eller inte. Den högsta effekten är ändå för hög för själva golvet. Maxeffekten är endast lämplig att användas på mattor. Snarare vill man kanske ha en dammsugare med lägre effekt eftersom detta både är miljövänligt och ekonomiskt.

Det mest avgörande är egentligen hur användarvänlig dammsugaren är. Vissa användarvänliga egenskaper måste testas innan man vet att de fungerar så som om munstycket är effektivt, vilka tillbehör som medföljer, om den har HEPA-filter, att slangfästet enkelt roterar i 360 grader, att hjulen är följsamma samt att bärhandtaget är praktiskt utformat. Om du inte finner några test av den dammsugarmodell du tänkt att köpa rekommenderar vi att du testar ovanstående egenskaper i en fysisk butik.

Andra saker är lätt att läsa sig till och behöver inte testas så som:

  • Att röret är tillräckligt långt för att ge en bra arbetsställning så att du slipper stå böjd.

  • Att det finns handtag på röret som underlättar städningen.

  • Att dammsugaren har fyra hjul som och kan dras i alla riktningar.

  • Vilken vikt dammsugaren har, vilket påverkar hur lätt den är att dra med sig.

  • Hur många bärhandtag modellen har. Det är enklare om den har åtminstone två.

Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Dammsugare test p testvinnare.se