Senaste testvinnarna

Test datorhögtalare


Datorhögtalare - högtalare till Mac och PC datorer


Datorhögtalare som oftast är mindre än hifi- stereohögtalare är ett bra högtalar-alternativ för kontor, studentrum och andra ställen där det är ont om plats. Laptop-högtalare ska passa att ställa nästan överallt även på skrivbord och inte bara på traditionella platser för högtalare så som i bokhylla, på stativ och golv. Det är smidigt med datorhögtalare eftersom allt finns lättillgängligt på datorn men då måste högtalarna vara lätta att koppla in på PC:en och gärna att man kan koppla in även iPhone och iPod.

De flesta av oss oavsett boende är mer eller mindre beroende av datorer och spenderar en ansenlig tid framför datorn under tiden vi lyssnar på spellistor på Youtube, Spotify och liknande i hörlurar eller från datorns egna inbyggda högtalare. De senare är inte de bästa PC högtalarna precis och det är trevligt att kunna lyssna på favoritlåtarna från Youtube under tiden man umgås med familj och vänner och då kommer externa datorhögtalare väl till pass.

Om du köper bra PC högtalare ger de ett nästan lika bra ljud åt film, spel och musik på datorn som "vanliga" högtalare. Kända högtalartillverkare och tillverkare av datortillbehör, som  BoseCreative, B&WLogitech, Sony och Harman Kardon gör små högtalare till bärbara datorer.

Datorhögtalaren som är bäst i test


Bäst i test högtalare Harman Kardon Soundsticks IIIHarman Kardon Soundsticks III är ett spektakulärt 2.1 högtalarsystem som är tillverkad i transparent plast och ger ett mycket bra ljud för att vara datorhögtalare. Det skarpa, balanserade och kraftfulla ljudet ger bra spridning med en klar diskant, mjukt mellanregister och bra bas som håller även vid höga ljudvolymer. Dock återger Soundsticks III inte pianosolon perfekt utan ljudet blir då lite för kallt
Harman Kardon har valt att placera volymknappen på baksidan av Soundsticks subwoofer, vilket gör det besvärligt att höja och sänka volymen annat än från datorn.

Soundsticks III från Harman Kardon har blivit utsedd till den datorhögtalare som är bäst i test. Den stödjer Wifi, bluetooth och eftersom de är utvecklade av Apple stödjer de givetvis AirPlay. Men dessa högtalare från Harman Kardon är inte billiga högtalare till PC och Mac precis. En några hundralappar dyrare trådlös variant finns också tillgänglig, och är förstås helt klart värd att kolla upp om du inte vill ha den kabelanslutning.

Smartson har gett Soundsticks 3 20 av 25 i betyg. Med motivering att de har mycket bra ljud och är välbyggda.

Trådlösa högtalare  


Med trådlösa högtalare slipper du alla fula och jobbiga sladdar, fjärrkontroller och besvär med vissa inställningar. Med sladdar blir det dessutom lätt glapp oavsett vilken datorhögtalare det rör sig om. Det kan då vara svårt att byta ut sladden eftersom det är vanligt att den är ihopkopplad med en fristående volymkontroll.
Köper du istället trådlösa högtalare kan du enkelt ansluta dina PC högtalare via bluetooth eller Wifi för att sedan med en enkel knapptryckning lyssna på musiken via  exempelvis din iPod touch, iPhone 4 eller PC dator.

BLUETOOTH HÖGTALARE


Med Bluetooth kan du snabbt och enkelt trådlöst skicka musik från din iPhone, iPad, iPod nano eller andra bluetooth kompatibla enheter bara genom att aktivera Bluetooth. Bluetooth finns i alla moderna mobiltelefoner, smartphone, androider, surfplattor, laptops  och stationära datorer med mera. Du behöver alltså inte ha tillgång till ett trådlöst nätverk och kan därför använda bluetooth högtalare var som helst så länge du håller dig inom ca 10 meter från ljudkällan. Därför blir trådlösa högtalare billiga med bluetooth.
Många högtalare med bluetooth klarar att hålla reda på många musikapparater, men det är olika mellan olika högtalarmodeller om man också kan ha flera ljudkällor aktiva samtidigt.

Tyvärr är ljudkvaliteten inte alltid den bästa och ljudet är känsligt för störningar. Små högtalare med bluetooth ger oftast inte något bra ljud men med bra ljudfiler och rätt bluetooth- utrustning kan det ändå bli riktigt hög ljudkvalitet.

Bäst portabel bärbar högtalare


Portabel dator högtalare Jawbone JamboxJawbone Jambox är en mycket liten och väl designad högtalare som även fungerar som handsfreee till iPhone och Android. Den har ett inbyggt batteri som räcker i ca 10 timmar. Ljudkvaliteten är inte den bästa men Jambox fungerar bra att ta med på utflykter och till stranden. Den är bland de bästa bärbara högtalarna på grund av att högtalaren är så portabel.

Idg.se uppskattar Jambox separata batteriindikatorn och de väl tilltagna röstresurserna och basen jämfört med andra små högtalare. Idg ger Jambone Jambox betyget 7.

Wi fi högtalare


Wifi kretsar är billiga och därför kan det med wifi bli ganska billiga datorhögtalare. Med wifi högtalare är du inte begränsad till ett par meter från ljudkällan men de har ändå en begränsad räckvidd och är inte portabla eftersom de är bundna till det nätverk de är uppkopplade mot. Wifi högtalare kan också störas av andra wifi produkter som använder nätverket exempelvis trådlösa telefoner. Wifi högtalare kräver stora batterier, vilket kan bli dyrt i längden.

Apple AirPlay använder sig trådlöst av Wif för att streama musik från en PC, Mac, iPhone, iPod touch eller iPad till datorhögtalare med AirPlay-funktion.

AIRPLAY


AirPlay är baserad på Apple- teknologi som gör att du trådlöst via wifi kan skicka musik till dina airplay högtalare från exempelvis iTunes och Spotify som finns på din PC, Mac iPad, iPhone 4 eller iPod nano . AirPlay är väldigt lättanvänt och flexibelt. Inga dockningsstationer eller fjärrkontroller behövs.
Ljudkvaliteten från AirPlay högtalare är god och räckvidden är bra. Eftersom de inte är beroende av ett trådlöst nätverk är de också portabla högtalare som kan bäras med till exempelvis hotellrum.


AirPlay är integrerat i alla nya iPhone, iPad och iPod, Mac med mera och det finns appar som gör att du kan använda AirPlay även på androidbaserad enheter.


Idg har testat skillnaden mellan bluetooth och airplay på trådlösa högtalare inomhus och endast märkt en försumbar skillnad dem emellan till fördel för AirPlay. Andra testare menar att skillnaden faktiskt är påtaglig och att airplay är mycket bättre.


Airplay högtalare Bose Soundlink AirBose SoundLink Air är en AirPlay högtalare som tidigare har vunnit ett test och då genererat en testvinst. SoundLink Air har betyget 74 på testvinnare.se. Den kan också bli en portabel högtalare om man köper till ett batteri. SoundLink Air från Bose är lite krånglig att installera men i övrigt lättanvänd. Ljudkvaliteten är ok men med i bland överdriven diskant och bas.


Ljud & Bild har testat Bose SoundLink Air och ger den 4 av 6 i betyg med motiveringen att den är lättanvänd med bra format men med klumpig nätadapter. Som tur är kan SoundLink Air göras batteridriven också. Ljud & Bild.se Ogillar kvaliteten på basen i högtalaren.Aktiva högtalareDet lättaste och billigaste sättet att få bra högtalarljud är att köpa aktiva högtalare och de är perfekta om du oftast lyssnar på musik via iPod, bärbara datorer eller liknande.

Aktiva högtalare innebär att högtalaren du köper har en inbyggd förstärkare så att det går att koppla ljudkällorna rakt i högtalarna.
Vid köp av passiva högtalare måste man själv välja och köpa en förstärkare. Eftersom alla högtalare och förstärkare inte är kompatibla med varandra är det enklare att få bra ljudkvalitet genom att köpa aktiva högtalare. Tillverkarna har då mer kontroll över att bas och diskant och så att det blir mindre störningar mellan olika delar i ljudsystemet. Ljudet blir därmed renare och med kraftfullare bas än från de passiva högtalarna av samma storlek framför allt vid högre volymer.
Men det finns fler fördelar; exempelvis tar det ju mindre plats med en integrerad förstärkare än med en extern vilket är bra om du har begränsat med utrymme.

Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Datorhögtalare test p testvinnare.se