Test grill


Sommaren är högsäsong för alla grillar och vi på testvinnare tycker att grillningen är en av sommarens höjdpunkter. Det viktigaste av allt om du vill ha en lyckad sommarfest är förstås en riktigt bra grill. Problemet eller kanske nöjet är att köpa bästa grillen. Skall det vara en gasolgrill, kolgrill eller elgrill och ska du satsa en riktig gourmetgrill eller en billig grill? Ja det beror på var och hur du vill grilla samt hur viktig själva rökaromen är för din gom.

Kolgrill för bästa rökt- och grillsmaken


En riktig finsmakare kan inte tänka sig något annat än att grilla i något annat än en kolgrill helt enkelt beroende på det faktumet att ingen annan grillmetod kommer i närheten av gourmetsmaken från kolgrillen. Den kan dessutom med fördel användas med olika rökflis för att få olika smaker på rökt kött, fågel och fisk. Denna rökarom är svårslagen.
Nackdelarna med en kolgrill är att grillningen ofta blir lite ojämn så att lite blir bränt på vissa bitar samtidigt som en del är på gränsen till rått. Kolgrillen är heller inget för oss som inte gillar att planera på vår semester. Det tar nämligen tid att få fram den rätta glöden.

Gasolgrill det snabba kontrollerade sättet att grilla


En gasolgrill √§r perfekt n√§r du snabbt vill grilla eftersom de √§r enkla att starta och t√§nda blir de snabbt klara f√∂r grillning. Dessutom √§r det enkelt att justera gasl√•gan och d√§rmed temperaturen vilket ger h√∂g kontroll √∂ver hela tillagningen. Stora gasolgrillar med m√•nga¬†br√§nnare g√∂r det ocks√• enkelt¬†att grilla och varmh√•lla olika sorters mat samtidigt.¬†Den perfekta partygrillen helt enkelt. √Ąven om ink√∂pspriset √§r relativt h√∂gt s√• √§r de billiga i drift, s√• √§ger du en √§r det √§r bara att grilla p√•. Snabbt, enkelt och billigt.
Till gasolgrillens nackdelar hör att de oftast är för stora och otympliga för att ta med sig på picknicken. De lämpar de sig bäst i närheten av huset på en altan eller liknande. Men dess största nackdel är förstås att de inte ger samma rökarom som en kolgrill gör.

Test av gasolgrill


Om du planerar att köpa en grill rekommenderar testvinnare.se dig att läsa omdömen och test först så att du får reda på så mycket som möjligt innan köpet. Då kan du få reda på vilka fördelar och nackdelar grillarna har och kan lättare göra en bedömning om det är en grill som passar dig.

Bästa GASOLGRILL


Webergrillar √§r mycket popul√§ra och d√• i synnerhet gasolgrillar fr√•n Weber. √Ąven gasolgrillar fr√•n Landmann har i anv√§ndartester visat sig vara mycket omtyckta.¬†Nedan har vi st√§llt tv√• av Webers b√§sta grillar mot tv√• av Landmanns f√∂r att kora en vinnare i kategorin b√§sta gasolgrill. Kandidaterna √§r:

Gasolgrill Weber Q300Weber q300 är en liten och lätt portabel gasolgrill som lämpar sig för balkonger och mindre uteplatser. Den kan grilla både indirekt och direkt utan problem eftersom den har två brännare var av den ena går längs kanterna och den andra är i mitten.
Bästitest.se som har testat q300 tycker att det tog lång tid att komma i gång med grillandet men att värmen sedan spreds helt jämnt så att hela gallret blev varmt. De anser att det är en mycket bra gasolgrill om än dyr.
Testvinnare.se ger den en 4:e placering i detta test eftersom den är så dyr trots att den är så liten.

Weber Performer DeluxeOm du är ute efter att köpa en billig Weber-grill kanske Weber Performer som har vunnit många tester tidigare kan vara något för dig. Det är en stor och användarvänlig gasolgrill med mycket arbetsyta och plats för avlastning. Det grillade blir jättebra eftersom Weber Performer använder både kol och gasol. En riktig gourmetgrill alltså. Men den är svårare att hålla ren än om den bara använt gasol. Det har nu även kommit en Weber Performer Deluxe variant för dig som vill ha det senaste.Testvinnare utser Performer Delux till testvinnare i kategorin gasolgrillar. Den förtjänar att bli bästa gasolgrill eftersom den både är användarvänlig och ger bästa smak!

Bra gasgrill Landman Flatbed AvalonTestets första grill från Landmann är den populära Landmann Flatbed Avalon. Den höjs till skyarna i användartester. Det är en komplett, stabil och lättmonterad utegrill som har mycket grillyta så att du kan ha stora grillpartyn. Denna kvalitetsgrill har fyra brännare vilket är mycket i förhållande till priset. Mycket för pengarna således. Men Flatbed Avalon är jobbig att hålla ren. Bäst i test korar Flatbed Avalon till bäst i test bland gasolgrillar och gillar att den har grillgaller och stekplatta i gjutjärn och dess många möjligheter för matlagning. Den ges betyget 9.
Testvinnare.se utser Landmann Flatbed Avalon till näst bäst i testet eftersom den är prisvärd och användarvänlig.

Test Landmann Grill ChefLandmann grill chef är en effektiv och snabb Landmann-grill som är bra prissatt. Grill chef är enkel att rengöra, kan grilla så väl direkt som indirekt och dessutom kan du använda sidobrännaren för tillagning i stekpanna och kastrull. Dock är Grill chef inte den ultimata partygrillen eftersom den har relativt liten grillyta och gasförbrukningen är hög i förhållande till grillytan. Grill chef är gjord av billigare material än Landmann Flatbed Avalon.
Bäst i test lyfter fram de många matlagningsmöjligheterna som en positiv aspekt i sitt test men menar att grillgallret är något för glest. De finner det också svårt att tända grillen och efterfrågar en separat knapp för detta. Bäst i test ger Grill chef betyget 7.
Vi skänker Landmann grill chef en tredje placering i testet eftersom den har relativt liten grillyta men har ett bra pris för dig som väljer bland billiga grillar.

En joker för dig med relativt litet utrymme och som inte gillar någon av ovanstående gasolgrillar är Landmann pantera.  Pantera är en liten grill med två brännare som många användare uppskattar.

Magma grill


Sommaren är ju också båtarnas högsäsong och vad passar väl bättre än att kombinera båt och grill. Köper du Magma grill får du en båtgrill som kan monteras på båten. Magma är en mycket bra gasgrill av hög klass för marin miljö som är gjord i rostfritt stål och som är vindsäker så att locket inte smäller igen när båten rör sig. Magma har en enkel tändning och en brännare som även vid högsta temperatur förbrukar minimalt med bränsle.

Test av kolgrill


Om du¬†k√∂per en klotgrill med lock f√•r du fler grillm√∂jligheter. Med ett lock kan du l√§gga kolet vid sidan av maten ist√§llet f√∂r direkt under s√• reflekterar locket v√§rmen vilket ger en indirekt grillning som l√§mpar sig v√§l f√∂r¬†st√∂rre k√∂ttbitar. √Ąr du mer sugen p√•¬†korv eller hamburgare eller har br√•ttom l√§gger du kolet rakt under maten. Men d√• g√§ller det att man passar p√• maten noga eftersom maten vid direkt grillning l√§tt br√§nns vid. Om du har en stor kolgrill med mycket¬†grillyta kan du grilla b√•de direkt och indirekt samtidigt med gott resultat.

Bästa kolgrill


Bästa kolgrill är Weber One Touch PremiumWeber har genom åren producerat många populära grillar som utsetts till bästa kolgrill, men även Gastro har en del populära kolgrillar och så även Kingston.
Testvinnare har valt att rekommendera Weber one touch premium 57 eftersom det är en stabil och lättanvänd klotgrill med lock som passar till vardags. Visst, One touch premium saknar finesser men är ändå funktionell. Smartson som testat flera olika modeller av kolgrillar finner gold-varianten Weber one touch gold vara en riktig kvalitetsgrill med hög kapacitet och bra grillyta. Dock finns bara ett sidohandtag vilket gör den svårförflyttad men som tur är rullar hjulen bra. Weber one touch gold utsågs till den bästa kolgrillen i Smartsons test.
Landmann Piccolino Minigrill KolgrillKlotgrillen Landmann Piccolino är snygg, prisvärd, står stadigt och håller genomgående en hög kvalitet. Det är en kolgrill med bra kapacitet utan att förbruka så mycket kol och eftersom den snabbt blir klar för grillning och glöden är jämn är den utmärkt för att grilla det mesta. Piccolino har fina detaljer så som låsbart lock, grilltång som kan sättas fast i ett av de tre benen och handtag på locket. Smartson som utsett Landmann Piccolino till vinnare i sitt test av minigrillar ger den 22 poäng av 25 möjliga. De gillar att briketterna snabbt blir klara för grillningen men saknar möjligheten att fälla ihop Piccolino.

Murad grill


Om du grillar ofta kan det vara idé att investera i en murad grill. En murad grill är en utegrill som inte tar skada av väder och vind. Den behöver inte plockas fram eller ställas undan utan står stadigt där den står. En kolgrill som skall stå och svalna utomhus glöms lätt kvar och börjar rosta. Nackdelen med en murad utegrill är att när du väl bestämt positionsläge går den inte att flytta. Men rengöringen kan inte bli enklare eftersom du bara behöver lyfta ut plåten och slänga askan.

Campinggrill


Många minigrillar är bärbara kolgrillar som du kan ha med till stranden, på campingsemestern och i friluftslivet eftersom de inte kräver tillgång till el. Enklare, billigare och godare än så kommer du inte undan. Det är bara att fylla kylväskan med dricka, korv, ketchup och senap och ge sig av ut i naturen med din portabla grill. Men för att lyckas med grillandet behöver du förstås även ha med dig grilltillbehör som bästa grillkolet, tändare, grillgaller, tändvätska och grillgaffel eller grilltång.
Givetvis kan du köpa en större kolgrill i form av en grillvagn som passar på altanen och även här njuta av den traditionella grillsmaken samtidigt som du har tillgång till hemmets alla faciliteter.

Test elgrill


En elgrill är för dig som bor i lägenhet eller som vill grilla inomhus exempelvis på vintern. Det är väldigt lätt att reglera värmen på dem och det tar inte lång tid att värma dem så att du kan lägga på maten. Det finns många behändiga bordsmodeller som gör dem enkla att använda och ta med på campingen, en bra campinggrill alltså. Nackdelen med elgrillen är just det att du är beroende av el men den i särklass största nackdelen är att det inte smakar grillat.

Bästa elgrill


OBH Nordica 7117 bästa elgrillOBH Nordica Steakhouse BBQ 7117 är en prisvärd, stor och stabil elgrill som är bäst i test enligt Smartson som gav den 22 av 25 möjliga poäng. Smartson skriver att Steakhouse BBQ 7117 har bra arbetshöjd och lock. Den blir klar för grillning på 10 minuter och grillar såväl grönsaker som kött riktigt bra. Tyvärr osar det ganska mycket och Steakhouse BBQ 7117 är svår att rengöra men är ändå en riktigt bra elgrill.

Accesspunkter trådlöst nätverk
AD/DA-omvandlare (DAC
Android app
Antivirus
Backup
Begagnade spel
Bildskärmstillbehör
Bläckstråleskrivare
Brandvägg
CD-/DVD-enhet
CPU
Datorbatterier och Nätadaptrar
Datorchassi
Datorhögtalare
Datorkylning
Datorväskor
Dockningsstation
Dokumentförstörare
Drivrutin
Foto- och Grafikprogram
Fotopapper
GPS
GPS till Android, iPhone/iPad
Grafikkort
Hårddisk & SSD
Hörlurar och headset
Internettjänster
Ipad app
Iphone app
Iphonespel
Kontorsprogram
Kopiatorer
Laptop
Laptop tillbehör
Laserskrivare
Ljudkort
Läsplatta
Mac desktop
Macspel
Mediacenter
Mediaspelare, ipod, mp3
Moderkort
Monitor
Multifunktionsskrivare
Mus
NAS Server
Nedladdningsbara spel för PC
Nedladdningsbara spel till Mac
Nintendo 3DS-spel
Nintendo Wii-spel
Nätverk via elnätet
Nätverkskort
Operativsystem
PC-Mikrofon
PC-spel
Playstation 3-spel
Playstation 4-spel
Playstation portablespel
Playstation Vita Spel
Projektor
PSU
RAM-minne
Ritplattor
Router
Server
Skanner
Skrivare
Skrivartillbehör
Spel för Nintendo Wii U
Spelkonsoler PS3, XBox, Wii
Spelkonsoltillbehör
Spelkontroller
Stationär dator
Surfplatta & iPad
Surfplatta & iPad tillbehör
Switch
Tangentbord och tgb/mus-paket
Tillbehör Hårddiskar
Tillbehör läsplatta
Tillbehör stationära datorer
TV-kort
USB-hubbar
USB-minne och minneskort
Videoredigeringsprogram
Webbkamera/nätverkskamera
Xbox 360-spel
Xbox One Spel
√Ėvriga programvaror
Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
© Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fŲr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Grill test pŚ testvinnare.se