Testa Daosin vid histaminintolerans

Daosin är ett kosttillskott som innehåller det verksamma enzymet diaminoxidas som hjälper vid histaminintolerans. Histaminintolerans uppkommer för alla människor när man får i sig för stora mängder histamin via maten, men gränsen för hur mycket histamin som är för mycket och hur mycket histamin kroppen klarar av att ta hand om beror på hur mycket av enzymet Diaminoxidas, DAO som finns i magsäcken. Halten av DAO varierar från person till person och från en gång till en annan. Ibland kan vissa personer ha så lite DAO att de har svårt att äta nästan all mat utan att reagera.
Om halten av DAO är för låg av en eller annan anledning bör man antingen vara extra nogrann och uppmärksam med sin kost för att begränsa intaget av histaminrik mat samt eller så är det en god ide att tillföra enzymet Diaminoxidas externt.

Daosin innehåller det histaminnedbrytande enzymet diaminoxidas och är kanske det enda kosttillskottet i världen som bara innehåller diaminoxidas. I Spanien finns ett receptfritt läkemedel vid namn Migrasin som förutom diaminoxidas också innehåller b-vitaminer och koffein. Med hjälp av Daosin eller Migrasin kan man därmed i högre utsträckning tåla histaminrikmat. Såväl Migrasin som Daosin går att beställa via nätet och priset är ungefär det samma. Det vill säga inte billigt. Ungefär 500 kr eller motsvarande 50€ får du punga ut för 60 tabletter innehållandes det verksamma ämnet DAO. Du får räkna med att behöva ta dem inför varje histaminrik måltid, vilket är i princip alla om du är mycket känslig och inte medvetet reglerar eller begränsar din kost. Tillverkarna och återförsäljarna rekommenderar att man i alla fall i starten tar två tabletter vid varje huvudmål, det vill säga sex tabletter per dag, vilket blir en kostnad på ca 50 kr per dag! Men det kan det vara värt om du vill slippa:


 • histamin relaterad huvudvärk och migrän

 • yrsel, blodtrycksfall, svimningar

 • ballongmage, gaser, magsmärtor, diarré

 • illamående, kräkningar, sura uppstötningar

 • hjärtklappning, arytmi, ångest

 • hudutslag, eksem, klåda

 • astma

 • rinnande näsa, nysningar

 • svullen

 • dåligt minne, hjärndimma, frånvaroepisoder

 • trötthet, svårt att varva ner

 • kramper, skelettsmärtor och anafylaktisk chock


Histaminrik mat


Histaminrik mat är framför allt lagrad, rökt och fermenterad proteinrik mat som exempelvis ost, korv, yoghurt och fisk men även vinäger samt rött vin. I livsmedel så som tonfisk på burk, mögelost, makrill, skaldjur, salami, nötter och choklad finns alltså histamin i naturligt höga halter och vill du undvika höga halter av histamin skall du i första hand satsa på färsk mat då histamin bildas vid hög värme, lagring, och dålig hygien samt undvika konserver. Så desto mer du lagrar vinäger, vin eller ost desto mer histamin innehåller den. Histamin bildas också i frukt och grönsaker när den mognar så undvik också solmogna tomater, röd paprika, övermogen frukt och torkad frukt.
Viss mat som i sig inte innehåller så mycket histamin ökar dock frisättningen av kroppens egna histamin vilket gör att halten av histamin ändå blir för hög i kroppen. Om du är histaminintolerant bör du av den anledningen kanske också undvika bland annat ananas, citrusfrukter, fläskkött, jordgubbar, citron, apelsin, papaya, spenat, tomater och äggvita.

Om du vill undvika att ta antihistaminer det vill säga allergitabletter eller kosttillskott som innehåller DAO betyder det att du måste begränsa din kost och för att komma fram till vilka livsmedel du tål bör du under en period undvika histamin i möjligaste mån så att du läker slemhinnorna i kroppen, vilket tar olika lång tid för olika personer. Efter denna period kan du igen pröva att äta måttliga mängder histaminrik mat igen och se vilka livsmedel du reagerar på. Men var försiktig med alkohol eftersom denna paralyserar DAO-enzymerna så att dessa inte kan bryta ner histaminet.

histaminintollerans


Histaminintolerans kan som sagt uppstå då kroppen inte har tillräckligt med DAO för att bryta ner överskottshistamin. Men det kan också uppstå som ett svar på att kroppen själv producerar för mycket histamin. En del mediciner så som antiinflammatoriska mediciner och kemikalier så som parabener gör att detta tillstånd uppstår eftersom dessa triggar kroppen att producera histamin. I dessa fall råder det alltså inte någon brist utan kroppen hinner helt enkelt inte med att göra sig av med överskottshistaminet. Andra exempel på faktorer som aktiverar histamin frisättningen är vissa födoämnen, kyla, värme, tandkräm, parfymer, smutsigt bassängvatten samt fysisk eller känslomässig stress.

Brist på DAO-enzymet kan förutom att vara medfödd som vid mastocytos också uppkomma på grund av intag av vissa läkemedel såsom; antibiotika, smärtstillande tabletter, astmamedicin, slemlösande medel samt blodtryckssänkande medicin.

Histaminintolerans och sjukdom


Histamin finns naturligt i kroppen i nästan hela kroppen med framför allt i magen, huden och lungorna. Den fungerar som neurotransmittor i hjärnan och påverkar vår vakenhet, minne, immunförsvar samt glatta muskulatur. Histamin aktiverar immunförsvaret genom allergiska reaktioner för att försvara kroppen mot bakterier, virus och parasiter. Histaminet ökar magsyra produktionen och blodkärlens genomsläpplighet.

Histamin påverkar reumatiska, allergiska, neurologiska och psykiatriska sjukdomar. Har du en för hög histaminnivå i blodet ökar risken för depression, tvångsmani, fobi och schizofreni. Tvärt om ger låga nivåer av histamin ökad risk för paranoia, hyperaktivitet och hallucinationer. Forskning visar att det finns ett starkt samband mellan matallergier och reumatism där mer än 90% av reumatikerna blev bättre på en kontrollerad reumatisk kost.

Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Hälsovårdsprodukter test p testvinnare.se