Test hemmabio


Biosalongerna har idag fått konkurrens från hemmabion. Hemmabiosystemen har blivit allt billigare och vanligare. En hemmabio består av högtalare som kopplas till en TV och/eller en hemmabioprojektor. Du som är verkligt intresserad och vill ha den allra bästa hemmabion och vill testa att sätta ihop ditt egna system kan gå med i olika forum för att få tips och råd.

Hemmabiosystem


Hemmabiosystemen tar vanligtvis liten plats och passar bra för dig som bor lite trängre och som tänkt att placera din hemmabio i ett litet rum. Hemmabiopaketen ger oftast inte lika bra filmåtergivning som separata komponenter, men ger en bättre filmupplevelse än vad bara en hd-tv och blu-ray spelare ger. Separata högtalare och hemmabioförstärkare / hemmabioreceiver ger oftare ett bättre surroundljud med ett högre och renare ljud än paketen. Förvånande nog är däremot Blu-ray spelarens bildkvalitet i de flesta färdiga systemen faktiskt så bra att svårt att se någon skillnad mot en fristående dyrare spelare. Du kan alltså inte förvänta dig samma upplevelse av hemmabiosystemen som du får i en biosalong men de färdiga systemen är ändå prisvärda och mycket enklare att montera för dig som inte är så tekniskt intresserad.

När du köper dessa allt-i-ett system får du alla komponenter som behövs för en bättre filmupplevelse så som högtalare, förstärkare för surround ljud, CD- och DVD spelare, fjärrkontroll samt alla sladdar med mera som behövs för att montera i hop din hemmabio. Givetvis medföljer instruktioner för hur själva monteringen går till och det brukar vara ganska enkelt att sätta ihop dem eftersom de olika komponenterna inte har så många kopplingsmöjligheter och dessutom är sladdarna oftast färgkodade.

Oftast har numer ett bra hemmabiosystem också inbyggd hårddisk så att du kan lagra film, radio, en blu-ray-spelare för bästa filmkvalitet i 3d samt ett surroundsystem med internetanslutning så att du kan använda YouTube och smidigt streama videos och musik. Dessutom finns det trådlösa system för dig som avskyr att dra sladdar eller tycker dessa stör din inredning i övrigt.

Bästa hemmabiosystemet


Testvinnare.se har valt ut fem populära hemmabiosystem i ett test. Viktigt är att systemet levererar bra surroundljud i testet samt att bildkvaliteten håller hög standard. Naturligtvis är det ett plus om den också har en snygg design och är trådlös. Men även om ett paketet fått bra i testet så är det viktigt att du tar med i beräkningen hur stort rummet är där det är tänkt att användas.

Nedan har vi listat de fem anläggningarna som ingår i testet.

Näst bästa hemmabiopaketet Samsung HT E6500

Samsung HT-E6500


Samsungs hemmabio är ett lättanvänt 5.1 system med en strålande bildkvalitet i 3d och bra ljudkvalitet samt internetuppkoppling. Ljud och bild som också har testat HT-E6500 ger paket betyget endast 4 av 6 möjliga eftersom det rena ljudet störs av systemets fläkt. Testvinnare ger det 76 i betyg och skänker HT-E6500 en andra placering i testet av bästa hemmabiosystemet.

Hemmabiopaket Samsung HT-BD8200

Samsung HT-BD8200


HT-BD8200 är ett prisvärt, snyggt och bra soundbar. Systemet levererar god kvalitet på ljud och det är bra att det har en trådlös subwoofer. Bilden är mycket bra med bra detaljåtergivning och kantskärpa.

Ljud och bild har gett detta paket 4 av 6 möjliga stjärnor i betyg med motiveringen bra ljud men långsam Blu-ray-spelare som gör det svårt att spela gamla skivor.

Testvinnare.se ger detta hemmabio-system en sista placering i testet eftersom det inte går att spela alla skivor på den. Vilket vi tycker är en stor nackdel.

LG BH8220BN


Testvinnare Hemmabio LG BH8220BLg:s hemmabio är ett lättanvänt och trådlöst 5.1 system som har en utmärkt bildkvalitet ett klart och tydligt ljud samt bra byggkvalitet. Systemet har 3d-blu-ray och det får du också om du köper 2.1 varianten BH8220CN.

M3 tycker att den också har en tilltalande design.

Ljud och bild ger den betyget 5 av 6 möjliga och skriver att det egentligen bara saknas lite tryck i högtalarna. T

Testvinnare.se väljer att utse LG BH8220BN till testets bäst hemmabio eftersom det ger en skön biokänsla.

LG HX46R


Hemmabiosystem LG HX46MHX46R är ett lättanvänt och prisvärt 2.1 system med okej ljudkvalitet. Snygg design.

Bild och Ljud ger den  4 av 6 och menar att den är värt pengarna men att man inte kan förvänta sig för mycket av ljudet framförallt inte på hög ljudvolym. Testvinnare.se rekommenderar dig som har en liten budget men ändå vill ha mer biokänsla hemma att köpa HX46R. testets bästa soundbar eftersom ljudkvaliteten är så hög.

Yamaha YAS-101


Soundbar Yamaha YAS-101Eftersom det är en soundbar och därför tar liten plats passar YAS-101 bäst i mindre utrymmen. Men denna stilrena soundbar passar överallt.

Blu-rays.se  ger soundbaren YAS-101 betyget 8 av 10. Testvinnare.se ger den snäppet under och ger 75 av 100 i betyg. YAS-101 har en mycket bra bas. Tyvärr saknas bluetooth, vilket drar ner betyget varför detta hemmabiosystem inte konkurrerar om vinsten.

Fler Surroundsystem för bästa biokänsla


HARMAN/KARDON HS200

HS200 är ett 2.1 system som levererar mycket hög musikkvalitet med bred ljudbild och en suverän bas. Detta 2.1 system har dock en misslyckad fjärrkontroll.

YAMAHA YHT-S400

YHT- S400 är en super tunn soundbar som har fått betyget 90 på testvinnare. Den ger ett bättre surroundljud än soundbars vanligtvis ger. Den har tidigare kammat hem en testvinst.

Hemmabio högtalare


Ljudet från hemmabion skall helst komma från så många håll som möjligt. Det är främst ljudkvaliteten som är sämre med färdiga system jämfört med om det byggs av separata komponenter. De små billiga pakethögtalarna håller oftast inte så hög kvalitet utan är vanligtvis av plast och ger inte ett bra hifi-ljud.

Du kan välja mellan att köpa systemen där det ingår olika många högtalare beroende på vilket standard på surround ljudet du vill ha.

Du kan välja mellan hemmabiosystem 5.1, 2.1 eller så kallade Soundbars

5.1-system


5.1 systemet ger det bästa surroundljudet utav de tre alternativen. Paketet innehåller då fem stycken högtalare och en bashögtalare. Tre av dem placerar du framför sittplatserna och två bakom. Det bästa är att satsa på trådlösa hemmabiohögtalare så slipper du ha en massa långa sladdar som måste dras runt om i  rummet.

2.1-system


2.1-systemet har består av två högtalare och en sub-bas. De har ingen bakre satellithögtalare eller centerhögtalare. Till skillnad från  5.1 placeras högtalarna enbart framför dig vid tv:n. Alltså kommer inget ljud bakifrån. 2.1-systemet kan därför inte konkurrera med ett 5.1 system, men ger ändå ett mervärde åt filmtittandet jämfört med bara tv-högtalarna. Dessutom är de billigare än ett 5.1-system och du slipper dra så många sladdar.

Bästa 2.1 högtalarpaketet


Sonus Faber Venere som fått 100 i betyg på testvinnare och en testvinst sedan tidigare har ett stort och fylligt mellanregister. Ljud & Bild imponeras av basen och hur kraftfullt både mans- och kvinnoröster låter.
Det är en mäktig ljudbild som är klar och detaljerad. Högtalarpaketet Sonus Venere rekommenderas då det vid flera tester kammat hem full pott och dessutom är ett förhållandevis billigt högtalarsystem. Testvinnare utser detta till det bästa 2.1 högtalarsystemet.

Soundbars


Soundbars som ibland också kallas ljudlimpor består av en avlång högtalare och en  bashögtalaren. Meningen är att ljudet skall studsa mot väggarna för att ge ett surround-ljud men dessvärre ger soundbars inte en surround-upplevelsen att tala om. Inget vi vill rekommendera för kräsna filmtittare.


 

Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Hemmabio test p testvinnare.se