Löpband test


Löpband och promenadband är populära träningsmaskiner för hemmabruk. Behovet av träningsmaskiner hemma såsom löpbandet, crosstrainer och motionscykel ökar i takt med att vi blir allt mer stillasittande och att tidsbristen ökar. Och när behovet av löpband ökar, ökar även behovet av test av dessa.
Att både kropp och psyke mår bättre av att röra på sig är ett välkänt faktum, men att det i test visat sig att motion faktisk kan vara lika effektivt som antidepressiva preparat är inte lika spritt. Det är faktiskt så att det omvända också stämmer det vill säga att brist på motion och rörelse kan skapa depression, så det är alltså en god idé att ta en promenad, cykeltur eller springa en runda.
Men nu är det ju tyvärr så att många har ganska långt till motionsspåret, andra är allergiska under vårkanten eller sommaren och dessutom är vädret opålitligt. Vissa har problem med knäna och behöver den stötdämpning som finns på löpbandet, men vill inte trängas eller synas på ett gym. En del vill börja med att testa att träna flera korta perioder under dagen men har inte tid att åka iväg flera gånger per dag till ett gym.

Ett köp av löpband eller gåband gör att du kan träna när du vill och se ut hur du vill. Hemma kan du också prata i telefon, se på tv med mera under tiden du promenerar på bandet och kommer i form och dessutom är det billigare i längden än gymkort.

Bäst löpband


De allra flesta är inte elitidrottare eller vältränade motionärer utan vanliga soffpotatisar och många med ambitionen att komma i bättre form. Då är det bra med löpband, gåband eller motionscykel eftersom det är en fysisk aktivitet nästan alla kan göra. Det bästa är då om man kan köpa ett billigt löpband som är så pass bra att man kan utvecklas med det. För det krävs det att löpbandet har tillräckligt många anpassningsmöjligheter och program. Om du har som mål att kunna springa en mil på 50 minuter räcker det med ett band som går i 12km/h men om du vill springa snabbare än så eller kunna köra intervallträning bör du satsa på minst 20km/h.

De flesta som börjar träna gör det inför badsäsongen det vill säga på våren, efter semester alltså på hösten eller efter jul i januari. Tyvärr lägger många ner sin träning efter ett par veckor eller månader eftersom de inte ser tillräckligt goda resultat. För att bibehålla din motivation är det bäst om löpbandet sparar information från din träning så att du kan se hur du utvecklas och att du under träningen kan se träningsdata på en display.

Att löpbandet har en stark motor är extra viktigt om du är lite tyngre eller om bandet ska lutas för mer motstånd. Är motorn för svag kan bandet bromsas varje gång du sätter i foten.
Har du problem med leder och knän så behöver du ordentligt med stötdämpning av dämpkuddar.

Löpband billigt - Attract motionsband htm-1030


Ett billigt löpband är förenklat uttryckt ofta detsamma som ett promenadband. Promenadbanden är oftast utrustade med en enklare träningsdator, stötdämpning och motor. Gåbandet  har låg maxhastighet och begränsad löpyta eftersom de främst är anpassade för gång. De är också mindre robusta,stabila och väger mindre.
Billigt löpband Attract Motionsband HMT-1030Ett billigt löpband är  Attract motionsband hmt-1030. Attract hmt-1030 tar liten plats och går att fälla ihop och ställa på högkant. Det har en hastighet på mellan 1-12 km/h vilket alltså innebär att du skall kunna springa en mil på 50 min på bandet. htm-1030 hr har 12 träningsprogram och en display som visar puls, kaloriförbrukning, tid, distans och hastighet. De har en stabil ledstång och justerbar lutning av bandet.

NormalprisFör ett pris mellan ca 7000 till 11 000 får du större löpyta och bättre ramar, dämpning, träningsdator och en kraftigare motor än promenadbanden.

För ett cirkapris mellan 11 till 14 000 får du ett professionellt löpband som har en kraftig motor med hög maxhastighet. Dessa löpband är tystgående, stabila och välbyggda med stora tydliga displayer. De har en stor löpyta och många specialfinesser.

Går du upp ytterligare i pris till mer än 15 000 kr får du elitnivå på löpbandet med mycket generöst tilltagen byggkvalitet, löparyta, motor och stötdämpning. Tillräckligt bra kvalitet för marathonlöpare.

Bra löpband i test


Abilica trex 3 och Abilica trex 7


Test löpband Abilica Trex 3Abilica trex 3 som nu ersatts av Abilica trex 7 är ett prisvärt löpband som passar både nybörjare och lite mer erfarna löpare. Trex 3 har vunnit flera tester på grund av hög prestanda med en stark motor, bra stötdämpning och en hastighet kan justeras från 0 till 16 km per timme. Löparytan är 130 x 40 cm. Det är ett stabilt och ihopfällbart löpband med 12 olika bra träningsprogram och 12 lutningar som ger stora möjligheter att variera och anpassa träningen. Abilica trex 3 har en LCD-skärm som visar hastighet,  distans, puls och kaloriförbrukning.

konditionsträning.se ger den betyget 4 av 5 med motivationen  "Abilica Trex 3 är ett löpband du kan växa med!"

ABILICA TREX 8


Abilica Trex 8Abilica Trex 8 är ett löparband med professionell standard. Det är förhållandevis ett billigt löpband med hög prestanda som är en utveckling av det så populära Trex 3. Du får 12 stycken utmärkta träningsprogram som håller dig motiverad och vältränad. Trex 8 har en ganska svag motor men dock en rymlig löparyta på 140x50n cm som du kan springa i 0-18 km/h i en lutning upp till 15%. Löparplattan är bra att springa på även i maxhastighet. Abilica Trex 8 är bra byggd med stor, väldesignad och tydlig display.

Även Abilica Trex 8n har vunnit tester och är mycket omtyckt bland användarna.

Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Löpband test p testvinnare.se