Test ögonfransserum, mascara, foundation och make up


Idag finns det en uppsjö av olika märken för make up som man kan testa om man vill försköna verkligheten. Alla de största och bästa kosmetika-tillverkarna somL'Oréal och Maybelline har make up för alla tillfällen till hela ansiktet. Hos andra stora smink leverantörer som Helena Rubinstein och Face finner vi bland annat foundations, volymgivande mascaror, vattenfasta mascaror, eyeliners, rouge, läppstift och nagellack.

Test ögonfransserum


Om du ger dina ögonfransar ögonfransnäring kan de växa så att du får både längre och kraftigare ögonfransar. Det finns många olika ögonfransserum. En del av dem som innehåller dock prostaglandinanaloger som kan ge allvarliga biverkningar så som klåda, ändrad färg på iris, mörkare hudfärg runt ögat med mera. Läkemedlesverket har listat vilka ögonfransserum som innehåller detta hormonliknande ämne.
Råd & Rön har testat flera olika ögonfransserum men valt att inte publicera testet eftersom testpersonerna fått biverkningar såsom ögonklåda av vissa ögonfranserum.

TEST XLASH


Testvinnare.se har testat¬†Xlash¬†och resultatet √§r verkligen olika mellan olika testpersoner i testpanelen. En av f√∂rs√∂kspersonerna fick kl√•da under testperioden. Dessutom fick denna testdeltagare varken synligt eller m√§tbart resultat. √Ėgonfransarna blev inte l√§ngre, m√∂rkare eller tjockare (se bilder).
Före användning av ögonfransserum XlashEfter användning av Xlash ögonfransserum

Den andra testpersonen fick längre och fylligare ögonfransar utan några som helst biverkningar. Hur som helst kan testvinnare.se inte rekommendera Xlashes dels med tanke på att det i ett fall inte gav något resultat och dessutom gav ögon klåda men också för att Xlash finns med på Läkemedelverkets lista över ögonfransserum som innehåller prostaglandinanaloger. Vi fortsätter att spana efter det bästa ögonfransserumet.

Make-up för ditt bästa jag


Så om du vill se ut som ditt bästa jag hela tiden finns det alltså många make-up produkter att pröva. Men det är inte bara att stryka på sminket. Det är också väldigt viktigt att huden mår bra och förbereds för att ta emot make-upen. All make up skall läggas på en väl rengjord hud. Max Factor och Dr. Hauschka och övriga kosmetikatillverkare har flera olika rengörande produkter såsom ansiktsvatten, rengöringskräm med mera som passar olika hudtyper. Du behöver också vårdande dag- och nattkrämer för ansikte, ögon och hals som ger fukt och/ eller näring till din hud.

Bästa dags och kvällsmake upen

Det finns olika sorters make-up som passar för dags- eller kvällsmake up. Det är stor skillnad om du vistas i dagsljus jämfört med om du befinner dig i skenet från en lampa.Till din vardagsmake up kanske det bästa är en foundation, eyeliner och en förlängande eller volymgivande mascara. Men när du lägger din kvällsmake up kan du med fördel testa att använda lite mer intensiv färgsättning. Kanske väljer du ett starkt läppstift, en glittrig ögonskugga, lösögonfransar och en rouge som ger dig härligt rosiga kinder. Väl etablerade kosmetika bolag som Isadora, Estée Lauder och YsL har ett stort utbud med flera olika make up produkter att välja mellan.

Test Eyeliner


En eyeliner gör alla ögon vackrare. Den ger dig en intensivare blick. Det är en make-up produkt du inte kan vara utan. Har du inte testat det förut är det dags nu.
Eyelinern går inte att sudda ut som du kan göra med kajalpennan men ger ett hållbarare resultat. Testa att efter ögonskuggan lägga en lite tunnare linje längs ögonfransarna på dagen och en lite tjockare i fest make-upen. Bästa resultatet får du med en flytande eyeliner. Några av de mest populära eyeliners är:

Test Guerlain Eye Liner

Bästa eyelinern


Veckorevyn som genom åren testat många eyeliners menar att Guerlain Eyeliner  är en bra eyeliner eftersom den ger tunna fina streck som sitter hela dagen.
Bäst i test bland Veckorevyns eyeliners är däremot inte Guerlain eyeliner utan
Wet n Wild Eyeliner Wet'n'wild Mega eyes som får högsta betyg. Mega eyes har betyget 100 på testvinnare.se.
Aftonbladet och Damernas värld föredrar dock Precision eyeliner från Face och utnämner den till den sin favorit eftersom den var den bästa eyelinern i deras test. Precision eyeliner är en lättanvänd eyeliner med bra svärta och som ger ett hållbart resultat. Den har också fått bra resultat av veckorevyn om än inte lika bra som Wet'n'wild Mega eyes. Veckorevyn ger Precision 4 av 5 i betyg.
Kanebo Sensai Liquid EyelinerLiquid eyeliner från Kanebo är dyr, men underbar att använda och resultatet blir fantastiskt! Inga problem att få bort den på kvällen, men å andra sidan är det inte så mycket kvar av den då heller eftersom den mattas av under dagen. Passar dig som vill ha ett lite mjukare resultat eftersom den svarta färgen tenderar att gå mer åt det gråare hållet. Den har fått betyget 80 av 100 på testvinnare.se och vi utser den till vår vinnare eftersom den är den bästa eyelinern för dagsmake-up:en i vårt tycke. Damernas värld hade gett den högre betyg än 4.5 av 5 om den varit mer svart.
Dr Hauschka eyeliner kommer på sista plats i testet eftersom den är så svårapplicerad. I övrigt en mycket bra eyeliner.

Test mascara


Det finns också en mängd olika sorters mascara att testa om man har tid, ork och pengar. Det stora urvalet gör det svårt att veta vilken som är den bästa mascaran för dig. För att kunna välja får man börja ställa sig själv 4 frågor om vilka behov man har av mascaran:

  1. De flesta mascaror utlovar antingen främst mer volym eller längd åt dina ögonfransar. Så det första du skall bestämma dig för är alltså vilka ögonfransar du vill uppnå. Tjocka fylliga eller långa förförande?

  2. Det andra steget i ditt val bör vara vilken färg du är ute efter på din mascara. Det finns mascaror i alla möjliga färger och toner. Det mest dramatiska är svart mascara som ger den klassiska intensiva blicken. Brun mascara kan ge en mer naturligt look och grön eller blå mascara ger mer lyster åt din blick.

  3. Tredje steget är om du vill ha en vattenfast mascara eller inte. Det är generellt svårare att tvätta bort en vattenfast mascara men å andra sidan ser du snygg ut även när du svettas eller blir blöt.

  4. Sista checken innan du börjar spana in olika mascaramärken är om du behöver en mascara för känsliga ögon eller inte. Generellt kan man säga att vattenfasta mascaror flagnar mindre. Men för säkerhets skull bör du satsa på en allergitestad mascara. 


Nu är du kanske redo att ta en titt i plånboken så att du vet din budget tillåter. Om du väljer att köpa mascaran i nätbutik i stället för i parfymeributiken tillåter din plånbok kanske lite fler alternativ eftersom nätbutiker ofta har bättre priser på mascara.

Bästa volymgivande mascaran


Många volymmascaror är fibermascaror som använder sig av fibrer för att bygga på volymen. Risken är då att dessa fibrer klumpar sig eller flagnar och då irriterar ögat eller färgar av sig på huden under ögat.

B√§sta volymgivande mascara Lancome Hypnose Doll EyesLanc√īme Hypn√īse¬†√§r en mascara som sitter hela dagen och som ger fina √∂gonfransar utan klumpar. B√§st i test¬†utser Hypnose till testets vinnare bland volymgivande mascaror och ger den betyget 10 av 10.

Estée Lauder Sumptuous är en mascara som ger fantastisk volym som håller hela dagen och som trotsar fukt. Det är Sumtuous som blir testvinnare:ses favorit bland volymgivande mascaror.

Loreal Volume Million Lashes MascaraL'Oréal Volume Million Lashes ger dig ögonfransar med volym till ett bra pris, men Volume Million Lashes som annars är en populära mascara är dock lite svår applicerad.

Yves Saint Laurent Singulier Nuit Blanche ger massor med volym samtidigt som den är en vattenfast mascara. Damernas värld ger Singulier Nuit Blanche 4.9 av 5 och utser den till testets bästa vattenfasta mascara.

Bästa förlängande mascaran


L'oreal Fals Lash Telescopic är bästa förlängande mascaranL'Oréal False Lash Telescopic är en superbra förlängande mascara som ger varje ögonfrans en förlängande effekt utan att klumpa ihop dem. Amelia utser False Lash Telescopic till sin favorit i deras test.

Clarins Wonder Length är en bra förlängande mascara men som inte ger det där lilla extra som man gärna vill ha. Wonder Length får därför ingen topp placering bland förlängande mascaror av testvinnare.se.

Allergitestad Mascara Clinique High ImpactHigh Impact Mascara från Clinique är en allergitestad mascara som har fått fyra getingar av expressen när de testade olika populära mascaror. Bäst i test har gett High Impact Mascara betyget 10. Den är lite svåranvänd, men ger ett bra resultat som håller över dagen. Clinique High Impact Mascara passar bra som en vardagsmascara.

Bästa vattenfasta mascaran


B√§sta vattenfasta mascaran Lancome Hypnose Precious CellsLanc√īme Hypn√īse Precious Cells har f√•tt betyg 5 av Plaza Kvinna som ocks√• utser den till vinnare i sitt test av vattenfasta mascaror. Hypnose Precious Cells b√∂jer verkligen upp √∂gonfransarna och h√•ller dessutom hela kv√§llen. En vattenfast mascara som vi p√• testvinnare.se rekommenderar.

F√∂r att f√• b√§sta effekten av mascaran beh√∂ver du ocks√• b√∂ja upp √∂gonfransarna med en √∂gonfranst√•ng exempelvis¬†Depend √Ėgonfranst√•ng. En¬†eyeliner¬†eller kajalpenna och √∂gonskugga hj√§lper ocks√• till att rama in √∂gat s√• att mascaran kommer till sin r√§tt.


Allergitestad mascara och övrig make up


Make up blir också gammalt och skall slängas. Bäst är det att använda sig av pumpflaskor istället för burkar i möjligaste mån så att du inte doppar fingrarna i krämer med mera.

Det är viktigt att hålla framförallt ögonmake-upen fri från bakterier eftersom ögat är så känsligt och vem vill gå med svullna röda ögon? Det är ju liksom inte det som är poängen med sminket. Köp därför alltid ögonmake-up produkter som är plastförpackade så att ingen annan kan ha provat dem och om du vill vara på den säkra sidan är det bäst att låta bli pröva butikers provexemplar av mascaror eller ögonskuggor på ögat. Råd & Rön har testat bakteriehalten i olika mascaror och funnit att alla utom mascaran från Rimmel höll måttet. Så undvik Rimmel Volume Flash the Max Bold Curves om du vill undvika bakterier i ögat och släng mascaror som blivit gamla eftersom det bildas bakterier i dessa.

Accesspunkter trådlöst nätverk
AD/DA-omvandlare (DAC
Android app
Antivirus
Backup
Begagnade spel
Bildskärmstillbehör
Bläckstråleskrivare
Brandvägg
CD-/DVD-enhet
CPU
Datorbatterier och Nätadaptrar
Datorchassi
Datorhögtalare
Datorkylning
Datorväskor
Dockningsstation
Dokumentförstörare
Drivrutin
Foto- och Grafikprogram
Fotopapper
GPS
GPS till Android, iPhone/iPad
Grafikkort
Hårddisk & SSD
Hörlurar och headset
Internettjänster
Ipad app
Iphone app
Iphonespel
Kontorsprogram
Kopiatorer
Laptop
Laptop tillbehör
Laserskrivare
Ljudkort
Läsplatta
Mac desktop
Macspel
Mediacenter
Mediaspelare, ipod, mp3
Moderkort
Monitor
Multifunktionsskrivare
Mus
NAS Server
Nedladdningsbara spel för PC
Nedladdningsbara spel till Mac
Nintendo 3DS-spel
Nintendo Wii-spel
Nätverk via elnätet
Nätverkskort
Operativsystem
PC-Mikrofon
PC-spel
Playstation 3-spel
Playstation 4-spel
Playstation portablespel
Playstation Vita Spel
Projektor
PSU
RAM-minne
Ritplattor
Router
Server
Skanner
Skrivare
Skrivartillbehör
Spel för Nintendo Wii U
Spelkonsoler PS3, XBox, Wii
Spelkonsoltillbehör
Spelkontroller
Stationär dator
Surfplatta & iPad
Surfplatta & iPad tillbehör
Switch
Tangentbord och tgb/mus-paket
Tillbehör Hårddiskar
Tillbehör läsplatta
Tillbehör stationära datorer
TV-kort
USB-hubbar
USB-minne och minneskort
Videoredigeringsprogram
Webbkamera/nätverkskamera
Xbox 360-spel
Xbox One Spel
√Ėvriga programvaror
Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar