Projektor test

Testa en projektor nästa gång du ser på film hemma. En egen hemmabio är en lyx de flesta av oss faktiskt kan unna oss idag. Har du riktigt gott om pengar kan du förstås överväga ett köp av Oled-tv istället eftersom dessa visar storbilds-tv otroligt bra även på så stora skärmar 85 tums skärm, men är du ute efter att köpa en billig hemmabio skall du börja med att läsa tester av projektorer för att sedan kunna köpa projektor.

Testvinnare


Testvinnare visar testrecensioner av test av projektor och betyg för olika projektorer som underlättar köp av projektor. Testvinnare ger dig en bra bild av vilken modell som har bäst upplösning, högtalare och widescreen och om den är tystgående och ljusstark. Tester visar också hur bra funktioner som linsförflyttning och dockning till Ipad fungerar.

Test av projektor Epson EH-TW5200 visar att  EH-TW5200 från Epson är en bra och prisvärd projektor som lämpar sig väl för spel o hemmabio eftersom den är ljusstark med mycket bra svärta och kontrast. Dessutom är den ganska tystgående.

Är du en spelfantast och vill  förhöja spelkänslan så ska du testa att ansluta din spelkonsol till din hemmabioprojektor. Det ger spelandet nya dimensioner att spela spelen på projektorduken i stället för på datorskärmen. Tänk dig simulatorspelen på vita duken.

Projektorn för presentationer


En presentationsprojektor är oftast en 4:3 projektor för bästa bildkvalitet för presentationer. Det är viktigt att en projektor som används vid presentationer har vga- ingång, gärna två anslutningar för att smidigt kunna växla användare eller kunna ansluta flera enheter till projektorn samtidigt.
Andra bra egenskaper för en presentationsprojektor är integrerade högtalare, ett zoomobjektiv för justering av bildstorleken,  Keystone-korrigering så att du slipper trapetsformade bilder.

En projektor för presentationer behöver vara ljusstark för att kunna använda i konferensrum och föreläsningssalar som inte kan mörkläggas helt och fullt.
För mindre presentationer behöver upplösningen inte vara lika stor som vid stora föreläsningar och det räcker oftast med XGA för att visa PowerPoint-presentationer och tabeller.
Skall du visa mycket bilder där detaljerna är viktiga skall du dock köpa en projektor med  SXGA.

Portabel projektor


När du skall köpa en portabel projektor är det viktigt att den inte är skrymmande och otymplig så köp därför en liten projektor med låg vikt.
Skall du mest använda projektorn i jobbet i samband med mindre presentationer så finns LED-projektorer i väldigt små bärbara format. Dessa kan du enkelt installera till dator, kamera eller videokamera. Genom denna inbyggda mediaspelaren kan du också visa dina presentationer från Office- och PDF-dokument direkt från ett usb-minne.

Tips vid köp av hemmabioprojektor


Idag har de flesta råd med en projektor och har du vita väggar behöver du inte ens köpa en projektorduk utan kan visa filmen direkt på väggen. Det är också bra om du har ont om plats. Du behöver heller inte införskaffa alla projektortillbehör som finns att testa.

Är du intresserad av att se filmer i 3d är det viktigt att köpa en projektor med hög kontrast eftersom detta bland annat ger mer djup till bilden. Idag finns det projektorer som visar dig bilden i 3D med hjälp av speciella 3D glasögon. Ett HDMI-uttag gör att både ljud och bild skickas genom samma kabel och du slipper ha en massa sladdar liggandes framme. Om du är ljudkänslig eller om du störs mycket i ditt filmtittande av ljud omkring skall du titta efter en tystgående projektor.

Short throw-teknik


Har du väldigt ont om plats skall du i första hand köpa projektor med short throw- teknik. Om du inte har möjlighet att ha en stor biosalong hemma så kan du med hjälp av short throw-tekniken ställa projektorn ganska nära väggen och på så sätt ändå ordna med hemma-bio också i trängre utrymmen.

XGA eller DLP projektor


WXGA projektorer ger en bra bild med stöd för Widescreen för en hemmabioanläggning.
En DLP projektor har fast upplösning och långlivslängd. Ett köp av en DLP-projektorer med Full-HD kan alltså vara en prisvärd investering i längden. Har du tänkt att använda projektorn i annat än riktigt mörka rum bör du välja en lcd-projektor med hög ljusstyrka istället för DLP-projektor. Hög ljusstyrka behövs även när du vill visa en riktigt stor bild.

Om du vill kunna se både nya blu-ray filmer och filmer i äldre format är det säkrast att satsa på att köpa projektor med formatet 16.9 som klarar att visa de flesta format.

Bästa projektor i test


Bland de bästa testade projektorerna är Sony VPL-HW50ES som har fått mycket bra betyg i de flesta tester och har betyg 99 av 100 på testvinnare.

Optoma HD33  har nästan lika bra betyg med 92 av 100 men Optoma HD33 är så mycket mer prisvärd då denna billiga projektor bara kostar en tredjedel av vad  Sony VPL-HW50ES kostar. HD33 tillhör också kategorin bästa projektor.

Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Projektor test p testvinnare.se