En smartphone är bästa mobiltelefonen


En smartphone eller smarttelefon är en mobil telefon som är en lite som en handdator eftersom den har ett tangentbord som antingen kan i form av fysiska knappar eller på pekskärmen.
Eftersom smartphones utvecklas konstant är det svårt att välja och köpa en mobiltelefon. För du kan få betala dyrt för de nya funktionerna idag, men strax kommer en billig smartphone med samma funktioner och då känns det lite surt. Det finns smartphones som har lika bra prestanda som en laptop.
En smartphone kan ha olika operativsystem, men de vanligaste är IOS, Windows och Google Android. Det allra vanligaste operativsystemet i Sverige är Google android, men i storstäderna som Stockhom, Göteborg och Malmö används mest iPhone så här är det IOS som dominerar. Det kommer hela tiden nya versioner av opertaivsystemen och nu är det Android 4, IOS 7, Windows Phone 8 Pro som gäller.

Test av iPhone och Android för att utse bästa smartphone


Alla android mobiler visar oftast bra prestanda i test, har många appar och ganska lika grundfunktioner. För att skilja ut android telefonerna från varandra erbjuder de olika tillverkarna olika tilläggsfunktioner men de konkurrerar även med bättre kamera och skärm samt att vara den snabbaste mobiltelefonen. I denna kamp skapade Apple retina skärmen som blev omåttligt populär i och med iPhone 4S. Det speciella med retina skärmen är att dess bildpunkter sitter tätare än andra skärmars.

Bästa budget mobil är Huawei Ascend Y300


B√§sta budgetmobil Huawei Ascend Y300Huawei Ascend Y300 √§r en android smartphone i budgetklassen med m√•nga smarta funktioner i f√∂rh√•llande till att den √§r en s√•dan billig smartphone. Du kan k√∂pa Y300 f√∂r ett riktigt bra pris och √§nd√• f√• en f√∂rh√•llandevis bra sk√§rm om √§n ganska liten men med okej ljusstyrka, betraktningsvinkel och f√§rg√•tergivning samt en riktigt bra touchkontroll. √Ąven gr√§nssnittet √§r bra och snabbt. Det √§r l√§tt √§ven f√∂r en nyb√∂rjare att f√∂rst√• sig p√• Y300. Kameran tar bra bilder i dagsljus men f√§rg√•tergivningen och sk√§rpan √§r inte de b√§sta. Denna smartphone rekommenderas dock inte till videoinspelningar √∂ver huvud taget. Batteritiden √§r d√§remot mycket bra √§ven vid regelbunden anv√§ndning av wifi, 3g och gps.
Tyvärr är det fortfarande dålig tillgänglighet i Sverige för denna smartphone från Huawei.

Pc för alla har testat androiden Y300 från Huawei och upptäcker att denna billiga mobil har många bra funktioner men med begränsad prestanda och anser att touchkontrollen är av bästa kvalitet. Dock upplever de att volymen är för låg trots max styrka vid samtal utomhus. De ger Huawei Y300 betyget 7 av 10 möjliga med motiveringen att denna smartphone har bra batteritid, pekskärm och pris men sämre prestanda och minne.

Hardwareluxx som också har testat Huawei Y300 gillar enhanshantering av mobilen och menar att för att vara en bugetmobil har Y300 bra prestanda. De uppskattar också Huaweis backup app som kan säkerhetskopiera systemdata. De tycker att hastigheten på 5 MP-kameran är bra och ger bilderna från den godkänt. Däremot tycker de inte om att göra filmer med Y300.

√ĄR SMARTPHONE IPHONE 4¬†B√ĄST I TEST


Apple Iphone 4Om du vill ha en iPhone så finns det flera modellar att välja på, men det är främst iPhone 4, iPhone 4s och iPhone 5 som är populära mobiler och som kan konkurrera med android telefoner. Alla tre modellerna är bland det bästa mobilerna idag. De har testats i många test genom åren och vunnit många testvinster och utnämnt till att vara bästa smartphone samt bäst i test. iPhone 4 har betyget 93 på testvinnare samt vunnit 2 testvinster. iPhone 4s har betyget också betyget 93 men har hela 5 testvinster och är en mycket populär mobil bland användarna. Sista modellen av Apple iPhone: iPhone 5 har bara 89 i betyg men å andra sidan har den utsetts till att vara bäst i test 9 gånger!

IPhone 4 jämfört med iPhone 4s


Apple iPhone 4sDesignen p√• 4s √§r n√§stan identisk med f√∂reg√•ngaren iPhone 4. √Ąven prestandan √§r ganska likv√§rdig i de b√•da Appel mobilerna och naturligtvis har de b√•da tv√• den ber√∂mda, ljusstarka och skarpa 3.5 tums Retina sk√§rmen. Men de skiljer sig √•t ganska mycket p√• vissa punkter:

  • iPhone¬†4S har en b√§ttre processor. A5-processorn g√∂r det m√∂jligt att exempelvis spela avancerade spel p√• din iPhone.

  • Kameran √§r b√§st i iPhone 4s. Den √§r till och med bland de b√§sta kamerorna som g√•r att f√• tag p√• i mobil telefoner idag. Kameran kan nu till skillnad fr√•n kameran i iPhone 4 startas direkt fr√•n l√•ssk√§rmen. Kameran i 4s √§r snabbare rent generellt med exempelvis snabbare autofokus. Den har ocks√• utrustats med ansiktsigenk√§nning och videostabilisering.

  • 4s har en ny och b√§ttre antennkonstruktion √§n iPhone 4.

  • Siri den personliga assistenten kommer med version 4s. Den kan hitta dina kontakter, spela musik, v√§cka dig och mycket mer bara genom att du pratar med den. Trots att r√∂sten √§r virutuell kan du f√∂ra en konversation med den. Den kan √§ven komma ih√•g vad ni pratat om och s√∂ka svar p√• dina fr√•gor p√• n√§tet.


iPhone 5 i test


Apple iPhone 5iPhone 5 √§r en l√§tt och tunn mobil med l√•ngsmal sk√§rm. iPhone 4 och 4S √§r lite tyngre och tjockare √§n den senaste modellen av iPhone. √Ąven iPhone 5 √§r utrustad med en retina-sk√§rm som √§r otroligt skarp och ljus¬†men h√∂gre och iPhone 5 har d√§rf√∂r den st√∂rsta sk√§rmen av de tre iPhone- modellerna. En stor retina sk√§rm g√∂r iPhone 5 b√§ttre p√• att visa filmer samt att √•terge f√§rger √§n sina yngre syskon.
Ytterligare förbättringar jämfört med de äldre modellerna är också att röstfunktionen Siri nu kan förstå svenska och ge information om platser i Sverige, att kameran är aningen bättre samt att hörlurarna har bättre ljudkvalitet.

Både iPhone 4s och iPhone 5 har bättre prestanda än iPhone 4 med en snabbare processorn vilket gör dem mer lämpliga för mer krävande funktioner såsom spel, 3d karta och röstinstruktioner. I mycket grafiktunga användningsområden kan man märka en skillnad i prestanda även mellan iPhone 4s och iPhone 5.

Nackdelar med iPhone 5 och iPhone 4s


Apples egna kartversionen som kom i och med operativsystemet ios 6 är mycket sämre än Google Maps. De nya kartorna är långt ifrån kompletta. Många webbsidor är inte anpassade till formatet på iPhone 5:s långsmala retina skärm. Priset är naturligtvis en nackdel för det är ingen billig mobil och frågan är om man är beredd att betala mer för en något bättre kamera och ljudkvalitet samt en svensk röstfunktion.

Accesspunkter trådlöst nätverk
AD/DA-omvandlare (DAC
Android app
Antivirus
Backup
Begagnade spel
Bildskärmstillbehör
Bläckstråleskrivare
Brandvägg
CD-/DVD-enhet
CPU
Datorbatterier och Nätadaptrar
Datorchassi
Datorhögtalare
Datorkylning
Datorväskor
Dockningsstation
Dokumentförstörare
Drivrutin
Foto- och Grafikprogram
Fotopapper
GPS
GPS till Android, iPhone/iPad
Grafikkort
Hårddisk & SSD
Hörlurar och headset
Internettjänster
Ipad app
Iphone app
Iphonespel
Kontorsprogram
Kopiatorer
Laptop
Laptop tillbehör
Laserskrivare
Ljudkort
Läsplatta
Mac desktop
Macspel
Mediacenter
Mediaspelare, ipod, mp3
Moderkort
Monitor
Multifunktionsskrivare
Mus
NAS Server
Nedladdningsbara spel för PC
Nedladdningsbara spel till Mac
Nintendo 3DS-spel
Nintendo Wii-spel
Nätverk via elnätet
Nätverkskort
Operativsystem
PC-Mikrofon
PC-spel
Playstation 3-spel
Playstation 4-spel
Playstation portablespel
Playstation Vita Spel
Projektor
PSU
RAM-minne
Ritplattor
Router
Server
Skanner
Skrivare
Skrivartillbehör
Spel för Nintendo Wii U
Spelkonsoler PS3, XBox, Wii
Spelkonsoltillbehör
Spelkontroller
Stationär dator
Surfplatta & iPad
Surfplatta & iPad tillbehör
Switch
Tangentbord och tgb/mus-paket
Tillbehör Hårddiskar
Tillbehör läsplatta
Tillbehör stationära datorer
TV-kort
USB-hubbar
USB-minne och minneskort
Videoredigeringsprogram
Webbkamera/nätverkskamera
Xbox 360-spel
Xbox One Spel
√Ėvriga programvaror
Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
© Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fŲr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Smartphone test pŚ testvinnare.se