Test av Apple iPhone 6s 2017


√Ąr Apple iPhone 6s den b√§sta mobiltelefonen p√• marknaden 2017? Eller finns det n√•gon b√§ttre smartphone och √§r iPhone 6s b√§ttre √§n Apple iPhone 6 och¬†Apple iPhone 6 Plus?¬†Det g√•r rykten om att produktionen av den minskar d√• efterfr√•gan inte varit lika h√∂g som v√§ntat.
Har det kommit några viktiga uppdateringar eller är det bara sådant som upphetsar tekniknördar eller är det till och med så illa att det faktiskt bara är på pappret, specifikationerna, det ser bra ut och inte i verkligheten? Flera erkända svenska källor så som mobil.se, MacWorld och Ljud & Bild har testat iPhone 6s under slutet av 2015 och kommit fram till liknade resultat.

Bäst i test


Utsidan skiljer sig inte mycket från tidigare modeller. iPhone 6s kan du få i rosa eller i guld. Dessutom finns det möjlighet att köpa en 6s med ett lagringsutrymme på 128 GB. Skalet i Iphone 6S är av en starkare aluminiumlegering än i iPhone 6. Kameran är utrustad med tolv megapixel. Du kan filma i 4k, vilket kan vara en fördel för framtiden om du vill redigera filmer eller liknade. Största nyheten är skärmen som kommer med funktionen 3d Touch som sedan tidigare fanns i Apple Watch Sport. 3D Touch känner av ditt tryck med fingret och levererar olika sorters information beroende på hur hårt du trycker och på så sätt kan genvägar till olika funktioner i appen uppnås. Du finner Apples A9 processor och ios 9 i telefonen.

När Mobil testade Apple iPhone 6s i oktober 2015 hade man förväntningar på den. Trots att iPhone 6s har högre prestanda än föregångaren är skillnaden knappt märkbar undantaget nedladdningstiden för krävande spel som går mycket fortare än med iPhone 6 och rörelseprocessorn M9 som gör att Siri kan göra sitt jobb även när telefonen laddas. iPhone 6s använder det nya operativsystemet ios 9, vilket tyvärr innebar att testpersonen upplevde att de nya funktionerna istället för att underlätta mobilanvändandet försvårade det.

Beträffande kameran upplevde man i detta test att bildkvaliteten inte förbättrats trots att man ökat antalet pixlar med fyra från åtta till tolv. Kameran på iPhone 6s är ändå inte i klass med de bästa mobilkamerorna på marknaden i dag. Tidningen mobil uppfattade funktionen Live Photos som den bästa nyheten för iPhones i och med 6s:s kamera. Med funktioen Live Photos kan du filma samtidigt som du tar stillbilder, men filmerna kan bara visas på nyare Apple produkter med Ios 9. Allra mest uppskattades i testet telefonens fotolampa för selfies. Den gör att motivet belyses så att det blir naturliga hudtoner oavsett bakgrundsljus. Kamran i övrigt ses i testet som en av de största besvikelserna och sämsta egenskaperna med iPhone 6s.

Testaren finner funktionen 3D Touch som funktionell men svåranvänd i början och en större förutsägbarhet, utveckling samt stöd hos fler appar efterfrågas. Batteritiden är fortfarande usel liksom tidigare modeller och man bör inte vara för långt borta från laddaren.

Slutsats: skillnaden mellan iPhone6s och iPhone 6 är för små för att motivera ett köp av den nyare varianten. Men finns det någon fördel att istället välja iPhone 6 plus? Du kan välja mellan:

  • iPhone 6

  • iPhone 6 plus

  • iPhone 6s

  • iPhone 6s plus


Fördelar med iPhone 6s plus


iPhone 6s finns också som en större plus variant. En större skärm är en fördel när man vill surfa, skriva på skärmen och använda telefonens kamera-och videofunktioner, men det medför också att telefonen är klumpigare än 6s och dyrare.

6s plus har som sagt en större och bättre skärm på 5.5 tum. den har också mer batteritid eftersom den rymmer ett större batteri och en mer avancerad kamera än 6s utan att för den skull sakna någon av de nyheter 6s kom med så som pekskärmen 3d touch, mer pixlar och A9- processorn. Pekskärmen kommer mer till sin rätt på plusvarianten i och med den större skärmen som annars kräver tvåhandsgrepp för att navigera. Men tyvärr finns det ju inte mycket stöd för tekniken hos appar utanför Apples egna appar.

√Ąven i testet av plus varianten som MacWorld utf√∂rde under oktober 2015 uppskattades selfie-kameran som uppgraderats. I testet konstaterar man ocks√• att iPhone 6s plus tar skarpare bilder √§n sin f√∂reg√•ngare iPhone 6 plus. Man saknar dock mer medf√∂ljande lagringsutrymmer f√∂r att kunna ta filmer i 4k. 6s plus skiljer sig ifr√•n f√∂reg√•ende modell och den utan plus i och med att den har optiskt bildstabilisator som de andra tv√• modellerna saknar, vilket bland annat ger mindre skakiga videofilmer. Men m√∂rka bilder √§r fortfarande gryniga.
I testet efterfrågas smalare kanter för att telefonen skall ha en smidigare form. MacWorld ger telefonen utmärkelsen "Bra köp" och betyget nio av tio möjliga.

iPhone 7

Rykterna går att uppföljaren iPhone 7 kommer att kunna laddas trådlös, vilket vore en grym förbättring. Det verkar sannolikt i och med att tekniken redan används i Apple Watch. Rykterna säger vidare att iPhone 7 kommer med brusreducering i såväl telefonen som i hörlurar som man kan köpa till dock ingår brusreduceringen inte i de medföljande lurarna. Den senaste versionen av iPhone väntas också bli vattentät. Sist men absolut inte minst kan den komma med en lagringskapacitet på 256 GB.

 

Läs test innan du lägger hela ditt liv i en ny mobiltelefon


Mobiltelefonen har blivit oumbärlig för de flesta av oss. Mobilen används bland annat till att skicka SMS och MMS, lyssna på musik, spela spel, fotografera, surfa och naturligtvis att ringa med. Förutom Gps-funktionen kan man med mobiltelefonen också lokalisera sina barn i affären genom att ringa på deras mobiltelefon. Kort sagt kan du lägga hela ditt liv i en mobiltelefon. Inte undra på att det är så viktigt att köpa en mobil man verkligen trivs med. Därför är det så viktigt att läsa test och användarrecensioner innan köp. Betyg ger också en god inblick i vilken mobil som egentligen är bäst.
Det finns mängder med mobil- och iPhone-tillbehör så som appar och otaliga modeller av telefoner. Genom att läsa testvinnare.se:s referat av test får du hjälp på vägen att köpa bästa mobil för dig. Du får bland annat reda på om den är användarvänlig, om den har en bra och ljusstark skärm hur lång samtalstiden är och om kameran är bra. Dessutom vill man innan köp av en telefon veta om mobilens lagringsutrymme och batteritid är tillräckliga.

Mobiltelefonen under ständig utveckling - Smartphone


N√§r de f√∂rsta egentliga mobiltelefonerna d√∂k upp p√• 90-talet kallades de f√∂r Yuppinalle. Yuppinallarna var stora som Walkie-talkies och fungerade enbart som telefon. Sen krymte de och krymte de s√• att man f√∂rla dem hela tiden. Nu √§r det modernt med stora mobiltelefoner igen, men inte √° la 90-tal, nej nu √§r de platta med stora sk√§rmar och kallas gemensamt f√∂r Smartphones. ¬†Nu kan du ha med dig alla livsn√∂dv√§ndigheter¬†√∂verallt eftersom du kan surfa, spela iphonespel, mejla, lyssna p√• musik, se p√• film och filma med smartphonen. Dessutom har du tillg√•ng till massor med intressanta och bra s√•v√§l android appar eller iphone appar. √Ąr Android-mobiler och iPhones smarta? L√§s test och se vad du tycker.

iPhone 5s -¬†B√ĄSTA MOBILTELEFON


När det kommer till att välja ut bästa mobiltelefonen tänker många direkt på iPhone. Många skulle säga att iPhone 5S är bästa mobilen idag. Frågan är om du är beredd att hålla med?

Apple iPhone 5S har ett mycket bra betyg på testvinnare. De tar hem första platsen bland smartphones i detta test med sin 94 poäng av 100 i betyg före iPhone 4s som har 92 poäng.

iPhone 5s är en välbyggd & smidig mobil som ser ut som den tidigare modellen iPhone 5 men som har bättre stöd för 4G och en bättre kamera än föregångaren dock fortfarande inte lika bra prestanda som konkurrenternas kameror.
A7-processorn håller mycket hög prestanda vilket gör 5S mycket snabb. Den var betydligt snabbare än så väl andra iPhones som än konkurrenter som HTC One.
Kul är också videokamerans "långsam" som är ett slowmotion läge. Den har liksom andra iPhones bra appar. 5S har en lång batteritid. iPhone 5S har utrustats med Touch ID vars nödvändighet och användbarhet det råder delade meningar om, men den innebär i alla fall att du kan ha din mobil skyddad från andra genom att du smidigt använder ditt fingeravtryck för att låsa upp den istället för en kod.

Helt klart Apples b√§sta mobiltelefon. Men dyr..... Dyrast √§r f√∂rst√•s iPhone 5S med 64 GB och billigast √§r iPhone 5S med 16 GB. Om du vill g√• en medelv√§g skall du k√∂pa Iphone 5S med 32 GB. √Ąr du ute efter en budget mobil kan du testa¬†Apple iPhone 5C¬†som √§r betydligt billigare.

Svenska källor som testat iPhone 5S


MacWorld har också testat iPhone 5s och menar att det är ett bra köp och ger den maxbetyg med 5 av 5 möjliga.
Tidningen Metro ger 5s bara 4 av 5 möjliga i betyg.
PC för alla ger iPhone 5S utmärkelsen "bra val" och ett betyg på 8 av 10 möjliga.
Ljud & Bild sätter 6 stjärnor av 6 i betyg till iPhone 5S.

Apple iPhone 4 är också en av de bästa mobiltelefonen. iPhone 4 test finns det många av och den ligger i topp på mobiltelefonligan i popularitet. Denna mobil från Apple har ett betyg på 93 av 100 på testvinnare, men det är Apple iPhone 4S som länge var professionella testares favorit. Den har ett lägre betyg men i gengäld utnämnts till testvinnare fler gånger. iPhone 4s finns med 8 GB, 16 GB och 32 GB. Tester visar att 4s är en stryktålig och snabb mobiltelefon med en mycket bra skärm och kamera. Den får dock konkurrens i testerna av efterföljaren Apple iPhone 5. iPhone 5 har en något bättre kamera och är något tunnare än iPhone 4s, men så mycket mer skiljer det inte. Nej det var med nästa modell Apple iPhone 5S som Apple lyckades att ännu en gång komma med en av de bästa mobiltelefonerna.

Att äga en iPhone har blivit lite av en status men även mobiltelefoner från Samsung, Nokia och Sony Ericsson kommer högt i popularitet. Vad sägs om Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy Ace eller Sony Xperia SP som alla klarat sig bra i tester. Visst är det något speciellt med en iPhone men är priset motiverat? Apples telefoner har generellt mycket bra bildkvalitet och är väldigt lättanvända men har mindre skärmar än många av konkurrenternas mobiler så som vanligt är det en smaksak.

 

Sök Mobil

4G (LTE)
802.11ac
802.11n
Antal tryckpunkter
Batterityp
Bluetooth-version
CPU
Design
Dual-SIM
Egenskaper
Filformat
GPU
H?rlursuttag
IR
Kommunikationsstandards
Lanserings?r
Material (Skal)
Max Frames Per Second
Max. minneskortsstorlek
Max. uppl?sning (Stillbilder)
Max. uppl?sning (Video)
Megapixel kamera
Minneskortsl?sare
Minnesstorlek
Minnesstorlek
NFC
Operativsystem
Processork?rnor
RAM
SAR-v?rde
Sekund?r sk?rm
Sensorformat
Sk?rmstorlek
Sk?rmuppl?sning
USB Version
Utbytbart batteri
Vattent?lig
Videoutg?ng
Wi-Fi
Inbyggd minne
Processorkärnor
RAM

Spara sökning

Titel:


Kontakten med servern dröjer.
Ditt val har sparats så du kan fortsätta göra urval.

Mobil test 2019

 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

Namn
Pris
Betyg
 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

Samsung Galaxy S5 16GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
Nya herren på täppan Med sina Galaxy S började Samsung peta ner Apple från smartphone-tronen. Så nya Samsung Galaxy S5 har höga krav att leva upp till. GSM Arena L√§s mer...

Visa test

Visa produktinfo

Apple iPhone 6 Plus 16GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 89/100
"... Det ganska upprepa inte bedriften i 3G audio-streaming test, men det fortfarande klarade sig mycket bra. Med skärmen av, ett par hörlurar anslutna och en av PC Pro? s podcasts streaming, den" [PC Pro]
Alla test (7)

Visa test

Visa produktinfo

Nokia Lumia 710

Testvinnare:  
Expertbetyg: 75/100
"...Nokialoggan och det precist positionerade gallret för högtalarna på baksidan, gör att den andas kvalitet. Trevlig skärmTelefonen har ingen Amoledskärm som Lumia 800, men storleken är densamma,..." [Datormagazin]
Alla test (20)

Visa test

Visa produktinfo

CAT B15Q Dual SIM

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
Robust och överraskande bra smartphone CAT B15 var CAT mobiles första riktiga försök i smartphone segmentet. Tidigare telefoner från CAT liknade mest välutrustade L√§s mer...

Visa test

Visa produktinfo

Apple iPhone 5 32GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 89/100
"...köpvärd uppgradering från iPhone 4S.   Inför lanseringen av iPhone 5 gick ryktena på nätet åter på högvarv. Och denna gång visade de sig vara sanna. Till skillnad från iPhone 4S som blev lite..." [Bild & ljud hemma]
Alla test (47)

Visa test

Visa produktinfo

Apple iPhone 5 16GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 89/100
"...köpvärd uppgradering från iPhone 4S.   Inför lanseringen av iPhone 5 gick ryktena på nätet åter på högvarv. Och denna gång visade de sig vara sanna. Till skillnad från iPhone 4S som blev lite..." [Bild & ljud hemma]
Alla test (47)

Visa test

Visa produktinfo

Motorola Razr HD

Testvinnare:  
Expertbetyg: 86/100
"...förbättring över vissa senaste Motorola-erbjudanden. Om att skriva med en hand eller två, hitta vi korrekt tangentbord och funktionen auto-korrekt mycket hjälpsam. Det gör även förslag för nästa" [Digitaltrends.com]
Alla test (15)

Visa test

Visa produktinfo

HTC One

Testvinnare:  
Expertbetyg: 87/100
"...162 poäng till HTC One. Rejäla skillnader med andra ord. Och detta beror förstås på att HTC One har den i särklass hetaste processorn på marknaden just nu: Qualcomms Snapdragon 600 med 4 kärnor på 1,7..." [PC f√∂r alla]
Alla test (46)

Visa test

Apple iPhone 4 32GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 93/100
"...Inte åtgärd elit. Apple modellen dessutom inte längre blödning i 32 GB variant euro otroligt 679." [Chip]
Alla test (5)

Visa test

Visa produktinfo

Apple iPhone 3G 8GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 86/100
"... att skriva ut. Trots dessa nedsidor är testaren av åsikten att iphone 3g i dagsläget är den bästa touchscreenlur som går att köpa. Källa: www.laptopmag.com (US) <td valign=&quote;top&quote; align=&quote;left&quote; c" [Smartson]
Alla test (23)

Visa test

Visa produktinfo

HTC One X 32GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 89/100
"...Skärmen Nya Sense Prestandan - Inget utbytbart batteri Ingen microsd-kortplats = Den bästa Android-telefonen just nu. Kameran är sjukt imponerande och väger med sin snabbhet upp att den inte är den bästa du kan hitta i en mobil. Prestandan är mer än tillräcklig, men framför allt skärmen är helt fantastisk...." [M3]
Alla test (42)

Visa test

Visa produktinfo

ASUS ZenFone 5 4G Dual SIM

Testvinnare:  
Expertbetyg: 67/100
"...batteri, över-mättade kamera resultat Pris: £180 (3G 5-tums modell) Hela artikeln: Asus Zenfone 5 recension " [Pocket-lint]
Alla test (2)

Visa test

Visa produktinfo

Apple iPhone 5S 32GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 93/100
"...Namnet iPhone 5S antyder att inte mycket har hänt på utsidan sedan förra årets iPhone 5. Under det mestadels oförändrade skalet döljer sig emellertid många nyheter.Resultatet är Apples bästa iPhone hittills...." [MacWorld Sverige]
Alla test (20)

Visa test

Visa produktinfo

Sony Xperia Z

Testvinnare:  
Expertbetyg: 88/100
"...på min Facebook-sida. Andra möjliga och betydligt smartare alternativ än det jag först testade är att aktivera wlan för att ansluta till det hemma, aktivera internetdelning för att koppla upp..." [mobil]
Alla test (23)

Visa test

Apple iPhone 4S 64GB (Telenor)

Testvinnare:  
Expertbetyg: 93/100
"...Vill du det ska du köra i vind, vill du kunna styra mer själv över din telefon bör du ta en funderare på om inte Android är något för dig. + Kameran Grafiken i spelen Airplay Icloud - Priset på..." [M3]
Alla test (12)

Visa test

Visa produktinfo

Blackberry Torch 9810

Testvinnare:  
Expertbetyg: 62/100
"...den högra sidan av telefonen hittar du volymknappen rocker och bekvämlighet. De senare kan användas för att fästa foton när kör telefonens kamera program, bland annat. Tyst och" [c|net UK]
Alla test (5)

Visa test

Visa produktinfo

Nokia Lumia 630

Testvinnare:  
Expertbetyg: 71/100
Budget Windowsmobil Lumia 630 är en smartphone i lågprissegmentet och sett till detta är det en riktigt bra mobil man får. Windowsmobilen 630 går också att få L√§s mer...

Visa test

Visa produktinfo

Apple iPhone 4S 32GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 89/100
"...är fortfarande en riktigt bra telefon som generellt sett ligger i paritet med uppföljaren 4S. Men det är på vissa punkter skillnaden blir stor." [PC f√∂r alla]
Alla test (21)

Visa test

Visa produktinfo

Nokia 500

Testvinnare:  
Expertbetyg: 40/100
"...är inte riktigt godkänd. Att starta kameran tar uppemot sju sekunder när vi testar och det är enormt frustrerande. Gränssnittet kan överlag frysa till och du vet inte om du har tryckt på något..." [M3]
Alla test (4)

Visa test

Visa produktinfo

Sony Xperia ZL

Testvinnare:  
Expertbetyg: 72/100
"...huden över Google\'s Android operativsystem, men det icke\ 't verkar påverka prestanda. ZL vände i utmärkt riktmärke betyg över hela linjen, och förtjänar en topplaceringen bland de mest kraftfulla" [PC Magazine]
Alla test (7)

Visa test

Visa produktinfo

Accesspunkter trådlöst nätverk
AD/DA-omvandlare (DAC
Android app
Antivirus
Backup
Begagnade spel
Bildskärmstillbehör
Bläckstråleskrivare
Brandvägg
CD-/DVD-enhet
CPU
Datorbatterier och Nätadaptrar
Datorchassi
Datorhögtalare
Datorkylning
Datorväskor
Dockningsstation
Dokumentförstörare
Drivrutin
Foto- och Grafikprogram
Fotopapper
GPS
GPS till Android, iPhone/iPad
Grafikkort
Hårddisk & SSD
Hörlurar och headset
Internettjänster
Ipad app
Iphone app
Iphonespel
Kontorsprogram
Kopiatorer
Laptop
Laptop tillbehör
Laserskrivare
Ljudkort
Läsplatta
Mac desktop
Macspel
Mediacenter
Mediaspelare, ipod, mp3
Moderkort
Monitor
Multifunktionsskrivare
Mus
NAS Server
Nedladdningsbara spel för PC
Nedladdningsbara spel till Mac
Nintendo 3DS-spel
Nintendo Wii-spel
Nätverk via elnätet
Nätverkskort
Operativsystem
PC-Mikrofon
PC-spel
Playstation 3-spel
Playstation 4-spel
Playstation portablespel
Playstation Vita Spel
Projektor
PSU
RAM-minne
Ritplattor
Router
Server
Skanner
Skrivare
Skrivartillbehör
Spel för Nintendo Wii U
Spelkonsoler PS3, XBox, Wii
Spelkonsoltillbehör
Spelkontroller
Stationär dator
Surfplatta & iPad
Surfplatta & iPad tillbehör
Switch
Tangentbord och tgb/mus-paket
Tillbehör Hårddiskar
Tillbehör läsplatta
Tillbehör stationära datorer
TV-kort
USB-hubbar
USB-minne och minneskort
Videoredigeringsprogram
Webbkamera/nätverkskamera
Xbox 360-spel
Xbox One Spel
√Ėvriga programvaror
Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
© Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fŲr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Mobil test pŚ testvinnare.se