Test av Apple iPhone 6s 2017


√Ąr Apple iPhone 6s den b√§sta mobiltelefonen p√• marknaden 2017? Eller finns det n√•gon b√§ttre smartphone och √§r iPhone 6s b√§ttre √§n Apple iPhone 6 och¬†Apple iPhone 6 Plus?¬†Det g√•r rykten om att produktionen av den minskar d√• efterfr√•gan inte varit lika h√∂g som v√§ntat.
Har det kommit några viktiga uppdateringar eller är det bara sådant som upphetsar tekniknördar eller är det till och med så illa att det faktiskt bara är på pappret, specifikationerna, det ser bra ut och inte i verkligheten? Flera erkända svenska källor så som mobil.se, MacWorld och Ljud & Bild har testat iPhone 6s under slutet av 2015 och kommit fram till liknade resultat.

Bäst i test


Utsidan skiljer sig inte mycket från tidigare modeller. iPhone 6s kan du få i rosa eller i guld. Dessutom finns det möjlighet att köpa en 6s med ett lagringsutrymme på 128 GB. Skalet i Iphone 6S är av en starkare aluminiumlegering än i iPhone 6. Kameran är utrustad med tolv megapixel. Du kan filma i 4k, vilket kan vara en fördel för framtiden om du vill redigera filmer eller liknade. Största nyheten är skärmen som kommer med funktionen 3d Touch som sedan tidigare fanns i Apple Watch Sport. 3D Touch känner av ditt tryck med fingret och levererar olika sorters information beroende på hur hårt du trycker och på så sätt kan genvägar till olika funktioner i appen uppnås. Du finner Apples A9 processor och ios 9 i telefonen.

När Mobil testade Apple iPhone 6s i oktober 2015 hade man förväntningar på den. Trots att iPhone 6s har högre prestanda än föregångaren är skillnaden knappt märkbar undantaget nedladdningstiden för krävande spel som går mycket fortare än med iPhone 6 och rörelseprocessorn M9 som gör att Siri kan göra sitt jobb även när telefonen laddas. iPhone 6s använder det nya operativsystemet ios 9, vilket tyvärr innebar att testpersonen upplevde att de nya funktionerna istället för att underlätta mobilanvändandet försvårade det.

Beträffande kameran upplevde man i detta test att bildkvaliteten inte förbättrats trots att man ökat antalet pixlar med fyra från åtta till tolv. Kameran på iPhone 6s är ändå inte i klass med de bästa mobilkamerorna på marknaden i dag. Tidningen mobil uppfattade funktionen Live Photos som den bästa nyheten för iPhones i och med 6s:s kamera. Med funktioen Live Photos kan du filma samtidigt som du tar stillbilder, men filmerna kan bara visas på nyare Apple produkter med Ios 9. Allra mest uppskattades i testet telefonens fotolampa för selfies. Den gör att motivet belyses så att det blir naturliga hudtoner oavsett bakgrundsljus. Kamran i övrigt ses i testet som en av de största besvikelserna och sämsta egenskaperna med iPhone 6s.

Testaren finner funktionen 3D Touch som funktionell men svåranvänd i början och en större förutsägbarhet, utveckling samt stöd hos fler appar efterfrågas. Batteritiden är fortfarande usel liksom tidigare modeller och man bör inte vara för långt borta från laddaren.

Slutsats: skillnaden mellan iPhone6s och iPhone 6 är för små för att motivera ett köp av den nyare varianten. Men finns det någon fördel att istället välja iPhone 6 plus? Du kan välja mellan:

  • iPhone 6

  • iPhone 6 plus

  • iPhone 6s

  • iPhone 6s plus


Fördelar med iPhone 6s plus


iPhone 6s finns också som en större plus variant. En större skärm är en fördel när man vill surfa, skriva på skärmen och använda telefonens kamera-och videofunktioner, men det medför också att telefonen är klumpigare än 6s och dyrare.

6s plus har som sagt en större och bättre skärm på 5.5 tum. den har också mer batteritid eftersom den rymmer ett större batteri och en mer avancerad kamera än 6s utan att för den skull sakna någon av de nyheter 6s kom med så som pekskärmen 3d touch, mer pixlar och A9- processorn. Pekskärmen kommer mer till sin rätt på plusvarianten i och med den större skärmen som annars kräver tvåhandsgrepp för att navigera. Men tyvärr finns det ju inte mycket stöd för tekniken hos appar utanför Apples egna appar.

√Ąven i testet av plus varianten som MacWorld utf√∂rde under oktober 2015 uppskattades selfie-kameran som uppgraderats. I testet konstaterar man ocks√• att iPhone 6s plus tar skarpare bilder √§n sin f√∂reg√•ngare iPhone 6 plus. Man saknar dock mer medf√∂ljande lagringsutrymmer f√∂r att kunna ta filmer i 4k. 6s plus skiljer sig ifr√•n f√∂reg√•ende modell och den utan plus i och med att den har optiskt bildstabilisator som de andra tv√• modellerna saknar, vilket bland annat ger mindre skakiga videofilmer. Men m√∂rka bilder √§r fortfarande gryniga.
I testet efterfrågas smalare kanter för att telefonen skall ha en smidigare form. MacWorld ger telefonen utmärkelsen "Bra köp" och betyget nio av tio möjliga.

iPhone 7

Rykterna går att uppföljaren iPhone 7 kommer att kunna laddas trådlös, vilket vore en grym förbättring. Det verkar sannolikt i och med att tekniken redan används i Apple Watch. Rykterna säger vidare att iPhone 7 kommer med brusreducering i såväl telefonen som i hörlurar som man kan köpa till dock ingår brusreduceringen inte i de medföljande lurarna. Den senaste versionen av iPhone väntas också bli vattentät. Sist men absolut inte minst kan den komma med en lagringskapacitet på 256 GB.

 

Läs test innan du lägger hela ditt liv i en ny mobiltelefon


Mobiltelefonen har blivit oumbärlig för de flesta av oss. Mobilen används bland annat till att skicka SMS och MMS, lyssna på musik, spela spel, fotografera, surfa och naturligtvis att ringa med. Förutom Gps-funktionen kan man med mobiltelefonen också lokalisera sina barn i affären genom att ringa på deras mobiltelefon. Kort sagt kan du lägga hela ditt liv i en mobiltelefon. Inte undra på att det är så viktigt att köpa en mobil man verkligen trivs med. Därför är det så viktigt att läsa test och användarrecensioner innan köp. Betyg ger också en god inblick i vilken mobil som egentligen är bäst.
Det finns mängder med mobil- och iPhone-tillbehör så som appar och otaliga modeller av telefoner. Genom att läsa testvinnare.se:s referat av test får du hjälp på vägen att köpa bästa mobil för dig. Du får bland annat reda på om den är användarvänlig, om den har en bra och ljusstark skärm hur lång samtalstiden är och om kameran är bra. Dessutom vill man innan köp av en telefon veta om mobilens lagringsutrymme och batteritid är tillräckliga.

Mobiltelefonen under ständig utveckling - Smartphone


N√§r de f√∂rsta egentliga mobiltelefonerna d√∂k upp p√• 90-talet kallades de f√∂r Yuppinalle. Yuppinallarna var stora som Walkie-talkies och fungerade enbart som telefon. Sen krymte de och krymte de s√• att man f√∂rla dem hela tiden. Nu √§r det modernt med stora mobiltelefoner igen, men inte √° la 90-tal, nej nu √§r de platta med stora sk√§rmar och kallas gemensamt f√∂r Smartphones. ¬†Nu kan du ha med dig alla livsn√∂dv√§ndigheter¬†√∂verallt eftersom du kan surfa, spela iphonespel, mejla, lyssna p√• musik, se p√• film och filma med smartphonen. Dessutom har du tillg√•ng till massor med intressanta och bra s√•v√§l android appar eller iphone appar. √Ąr Android-mobiler och iPhones smarta? L√§s test och se vad du tycker.

iPhone 5s -¬†B√ĄSTA MOBILTELEFON


När det kommer till att välja ut bästa mobiltelefonen tänker många direkt på iPhone. Många skulle säga att iPhone 5S är bästa mobilen idag. Frågan är om du är beredd att hålla med?

Apple iPhone 5S har ett mycket bra betyg på testvinnare. De tar hem första platsen bland smartphones i detta test med sin 94 poäng av 100 i betyg före iPhone 4s som har 92 poäng.

iPhone 5s är en välbyggd & smidig mobil som ser ut som den tidigare modellen iPhone 5 men som har bättre stöd för 4G och en bättre kamera än föregångaren dock fortfarande inte lika bra prestanda som konkurrenternas kameror.
A7-processorn håller mycket hög prestanda vilket gör 5S mycket snabb. Den var betydligt snabbare än så väl andra iPhones som än konkurrenter som HTC One.
Kul är också videokamerans "långsam" som är ett slowmotion läge. Den har liksom andra iPhones bra appar. 5S har en lång batteritid. iPhone 5S har utrustats med Touch ID vars nödvändighet och användbarhet det råder delade meningar om, men den innebär i alla fall att du kan ha din mobil skyddad från andra genom att du smidigt använder ditt fingeravtryck för att låsa upp den istället för en kod.

Helt klart Apples b√§sta mobiltelefon. Men dyr..... Dyrast √§r f√∂rst√•s iPhone 5S med 64 GB och billigast √§r iPhone 5S med 16 GB. Om du vill g√• en medelv√§g skall du k√∂pa Iphone 5S med 32 GB. √Ąr du ute efter en budget mobil kan du testa¬†Apple iPhone 5C¬†som √§r betydligt billigare.

Svenska källor som testat iPhone 5S


MacWorld har också testat iPhone 5s och menar att det är ett bra köp och ger den maxbetyg med 5 av 5 möjliga.
Tidningen Metro ger 5s bara 4 av 5 möjliga i betyg.
PC för alla ger iPhone 5S utmärkelsen "bra val" och ett betyg på 8 av 10 möjliga.
Ljud & Bild sätter 6 stjärnor av 6 i betyg till iPhone 5S.

Apple iPhone 4 är också en av de bästa mobiltelefonen. iPhone 4 test finns det många av och den ligger i topp på mobiltelefonligan i popularitet. Denna mobil från Apple har ett betyg på 93 av 100 på testvinnare, men det är Apple iPhone 4S som länge var professionella testares favorit. Den har ett lägre betyg men i gengäld utnämnts till testvinnare fler gånger. iPhone 4s finns med 8 GB, 16 GB och 32 GB. Tester visar att 4s är en stryktålig och snabb mobiltelefon med en mycket bra skärm och kamera. Den får dock konkurrens i testerna av efterföljaren Apple iPhone 5. iPhone 5 har en något bättre kamera och är något tunnare än iPhone 4s, men så mycket mer skiljer det inte. Nej det var med nästa modell Apple iPhone 5S som Apple lyckades att ännu en gång komma med en av de bästa mobiltelefonerna.

Att äga en iPhone har blivit lite av en status men även mobiltelefoner från Samsung, Nokia och Sony Ericsson kommer högt i popularitet. Vad sägs om Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy Ace eller Sony Xperia SP som alla klarat sig bra i tester. Visst är det något speciellt med en iPhone men är priset motiverat? Apples telefoner har generellt mycket bra bildkvalitet och är väldigt lättanvända men har mindre skärmar än många av konkurrenternas mobiler så som vanligt är det en smaksak.

 

Sök Mobil

4G (LTE)
802.11ac
802.11n
Antal tryckpunkter
Batterityp
Bluetooth-version
CPU
Design
Dual-SIM
Egenskaper
Filformat
GPU
H?rlursuttag
IR
Kommunikationsstandards
Lanserings?r
Material (Skal)
Max Frames Per Second
Max. minneskortsstorlek
Max. uppl?sning (Stillbilder)
Max. uppl?sning (Video)
Megapixel kamera
Minneskortsl?sare
Minnesstorlek
Minnesstorlek
NFC
Operativsystem
Processork?rnor
RAM
SAR-v?rde
Sekund?r sk?rm
Sensorformat
Sk?rmstorlek
Sk?rmuppl?sning
USB Version
Utbytbart batteri
Vattent?lig
Videoutg?ng
Wi-Fi
Inbyggd minne
Processorkärnor
RAM

Spara sökning

Titel:


Kontakten med servern dröjer.
Ditt val har sparats så du kan fortsätta göra urval.

Mobil test 2018

 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

Namn
Pris
Betyg
 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

Samsung Galaxy S6 Edge 64GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: -
Snygg och bra, men dyr Samsung Galaxy S6 är en androidtelefon som lanserats och testats av ett flertal svenska källor under 2015 och som finns i tre olika varianter: Samsung Galaxy S6 L√§s mer...

Visa test

Visa produktinfo

Sony Xperia Z2

Testvinnare:  
Expertbetyg: 87/100
Test av Sony Xperia Z2 - evolution, inte revolution Det är inte länge sedan Sony Xperia Z1 kom ut på marknaden, men nu är det dags för efterföljaren. Den nya Xperia L√§s mer...

Visa test

Visa produktinfo

Sony Xperia Z LTE

Testvinnare:  
Expertbetyg: 88/100
"...på min Facebook-sida. Andra möjliga och betydligt smartare alternativ än det jag först testade är att aktivera wlan för att ansluta till det hemma, aktivera internetdelning för att koppla upp..." [mobil]
Alla test (23)

Visa test

Visa produktinfo

Nokia Lumia 710

Testvinnare:  
Expertbetyg: 75/100
"...Nokialoggan och det precist positionerade gallret för högtalarna på baksidan, gör att den andas kvalitet. Trevlig skärmTelefonen har ingen Amoledskärm som Lumia 800, men storleken är densamma,..." [Datormagazin]
Alla test (20)

Visa test

Visa produktinfo

Apple iPhone 6 Plus 16GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 89/100
"... Det ganska upprepa inte bedriften i 3G audio-streaming test, men det fortfarande klarade sig mycket bra. Med skärmen av, ett par hörlurar anslutna och en av PC Pro? s podcasts streaming, den" [PC Pro]
Alla test (7)

Visa test

Visa produktinfo

Nokia Lumia 530

Testvinnare:  
Expertbetyg: 50/100
"... Utomhus, förbättras detta avsevärt, våra test fotografier ser mycket renare än den Moto E produktionen. Video kan endast bli skjuten med ett maximum av 848 x 480 och, som ett resultat, bilder ser inte" [PC Pro]
Alla test (3)

Visa test

Visa produktinfo

Huawei Ascend P7

Testvinnare:  
Expertbetyg: 74/100
"... Det är en bra kamera, men tvärtemot hur Huawei presenterade P7, det är inte den mest anmärkningsvärda som ute. Det är ganska snabb att fokusera, knäppa bilder (individuellt eller i burst-läge) och spara dem. Som" [Digital Versus]
Alla test (9)

Visa test

Visa produktinfo

Samsung Galaxy S4 Active

Testvinnare:  
Expertbetyg: 86/100
"...och dammtät Vackra 1080p-skärm Snabb, smidig prestanda Bekväma, attraktiva design Massor av funktioner Dalar Medioker batteritid Bakre kamera är svagare än S4 (8MP) TouchWiz" [Digitaltrends.com]
Alla test (18)

Visa test

Visa produktinfo

Doro PhoneEasy 520X

Testvinnare:  
Expertbetyg: 36/100
"...en modern rund design och den gummerade ytan runt telefonen ger den hållfasta känslan som Doro utlovar. Dessutom är telefonen lätt i handen och knapparna är väl separerade för lättare inmatning...." [mobil]
Alla test (2)

Visa test

Visa produktinfo

Huawei Ascend Mate 7 16GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 82/100
"...6 plus plockade vi nuvarande smartphones med en storlek och prestanda liknar vår granskning prov för våra benchmark-jämförelser. Utmanarna är: LG G Flex, Samsung Galaxy Obs 3 SM-N9005," [Notebookcheck.net]
Alla test (3)

Visa test

Visa produktinfo

Motorola RAZR V3i

Testvinnare:  
Expertbetyg: 57/100

Alla test (2)

Visa test

Visa produktinfo

Sony Xperia L

Testvinnare:  
Expertbetyg: 81/100
"... Displayen är den Xperia L svagaste punkt, med en jämförbar låg maximal ljusstyrka på 315cd/m2. Kontrastförhållande på 768:1 garanterar bilder har gott om punch och soliditet, emellertid. Det finns långt" [PC Pro]
Alla test (8)

Visa test

Visa produktinfo

Huawei Honor 6 16GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: 83/100
"...av denna storlek är dess\ en liten skam att den har sådan boxy form. Medan sidorna av den äran 6 är lätt rundad, kanterna är fortfarande ganska svår, och använder mer av en krökning skulle ha gjort" [TrustedReviews]
Alla test (3)

Visa test

Visa produktinfo

Alcatel One Touch Idol 2 S

Testvinnare:  
Expertbetyg: 92/100
"...men vi såg fortfarande en imponerande 9 timmar och 43 minuter i vårt kontinuerlig videouppspelning test med skärmen inställd på halv ljusstyrka. Detta är nästan trettio minuter längre än Moto G, och bör" [Expert reviews]
Alla test (2)

Visa test

Visa produktinfo

ZTE Blade

Testvinnare:  
Expertbetyg: 84/100
"...Nice design, fast bygga kvalitet, en ljus bildskärm, stort värde, blygsam i storlek ännu tillräckligt stora skärmen..." [DinSide]
Alla test (2)

Visa test

Visa produktinfo

Nokia 2600

Testvinnare:  
Expertbetyg: 64/100
"En snygg och billig mobil för minimalisten. För den som endast vill använda telefon för tal och sms är detta ett bra val." [mobil]
Alla test (2)

Visa test

Visa produktinfo

Sony Xperia M2 Aqua

Testvinnare:  
Expertbetyg: -
"...Sony midrangers och som är meningsfullt - det är vad konkurrensen har gjort ett tag nu. En Snapdragon-400 och en qHD-skärm är förra säsongens minis specs - att vara på den säkra sidan, Sony bör" [GSM Arena]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

LG KG800 Chocolate

Testvinnare:  
Expertbetyg: 71/100
"Testarna tycker om designen. Kameran ger ok bilder, men inte tillräckligt bra för fotoutskrifter. Mobilen är lite långsam. Gott om funktioner." [M3]
Alla test (4)

Visa test

Visa produktinfo

Samsung Galaxy Note 4

Testvinnare:  
Expertbetyg: 93/100
"Samsung sparar inte på krutet med sin senaste version av pekdatorn Galaxy Note. Tittar vi enbart på hård­varan slår den alla konkurrenter och ger iPad Air en rejäl match." [PC-tidningen]
Alla test (5)

Visa test

Visa produktinfo

Samsung Galaxy S6 Edge 32GB

Testvinnare:  
Expertbetyg: -
Snygg och bra, men dyr Samsung Galaxy S6 är en androidtelefon som lanserats och testats av ett flertal svenska källor under 2015 och som finns i tre olika varianter: Samsung Galaxy S6 L√§s mer...

Visa test

Visa produktinfo

Accesspunkter trådlöst nätverk
AD/DA-omvandlare (DAC
Android app
Antivirus
Backup
Begagnade spel
Bildskärmstillbehör
Bläckstråleskrivare
Brandvägg
CD-/DVD-enhet
CPU
Datorbatterier och Nätadaptrar
Datorchassi
Datorhögtalare
Datorkylning
Datorväskor
Dockningsstation
Dokumentförstörare
Drivrutin
Foto- och Grafikprogram
Fotopapper
GPS
GPS till Android, iPhone/iPad
Grafikkort
Hårddisk & SSD
Hörlurar och headset
Internettjänster
Ipad app
Iphone app
Iphonespel
Kontorsprogram
Kopiatorer
Laptop
Laptop tillbehör
Laserskrivare
Ljudkort
Läsplatta
Mac desktop
Macspel
Mediacenter
Mediaspelare, ipod, mp3
Moderkort
Monitor
Multifunktionsskrivare
Mus
NAS Server
Nedladdningsbara spel för PC
Nedladdningsbara spel till Mac
Nintendo 3DS-spel
Nintendo Wii-spel
Nätverk via elnätet
Nätverkskort
Operativsystem
PC-Mikrofon
PC-spel
Playstation 3-spel
Playstation 4-spel
Playstation portablespel
Playstation Vita Spel
Projektor
PSU
RAM-minne
Ritplattor
Router
Server
Skanner
Skrivare
Skrivartillbehör
Spel för Nintendo Wii U
Spelkonsoler PS3, XBox, Wii
Spelkonsoltillbehör
Spelkontroller
Stationär dator
Surfplatta & iPad
Surfplatta & iPad tillbehör
Switch
Tangentbord och tgb/mus-paket
Tillbehör Hårddiskar
Tillbehör läsplatta
Tillbehör stationära datorer
TV-kort
USB-hubbar
USB-minne och minneskort
Videoredigeringsprogram
Webbkamera/nätverkskamera
Xbox 360-spel
Xbox One Spel
√Ėvriga programvaror
Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
© Copyright 2004-2018 Testvinnare i Sverige
Med reservation fŲr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Mobil test pŚ testvinnare.se