Oled tv är bäst i test


Oled (Organic Light Emitting Diode) är det allra senaste inom tv. Glöm LED, LCD och Plasma TV. Nu är det Oled som gäller!
Oled är den tekniskt innovativa efterföljaren till LCD- och LED-TV. Den har organiska ljusdioder, tunna plastfilmer över elektroderna, låg vikt och låg energiförbrukning eftersom den inte kräver någon bakgrundsbelysning som Led-skärmen gör.

OLED-teknologin ger bäst bildkvalitet med uppemot hundra gånger så bra bildkvalitet jämfört med LCD- och plasmaskärmar. OLED-skärmen har tusentals små organiska lysdioder som sitter i en väldigt tunn skärmpanel som inte kräver någon bakgrundsbelysning. Eftersom OLED-TV:n inte har bakgrundsbelysning blir dessa TV-apparater väldigt platta och lätta. De är de plattaste tv-skärmarna som finns idag.
Till skillnad från i LED- och LCD-paneler bygger Oled-tekniken på bildpunkter som lyser och där varje individuell pixel ger ifrån sig ljus vilket ger bästa möjliga betraktningsvinklar och en bildkvalitet med mycket bättre skärpa även vid hastiga rörelser och hög kontrast. Den breda betraktningsvinkeln påverkas heller inte av var du befinner dig i förhållande till bildskärmen. Du har bästa möjliga bildkvalitet oavsett om du tittar på skärmen från sidan ovanifrån eller underifrån. Bildskärpan är lika bra som på de bästa Plasma-skärmarna. Det finns två olika tekniker för att visa OLED; OLED-färgdioder och vita OLED-dioder med färgfilter framför.

OLED och LED TV Test


Sony XEL-1 OLED Bäst i test i PC magazine


Test Sony OLED XEL-1M3 har testat Sonys XEL-1 och finner att denna OLED-TV har näst intill bäst betraktningsvinkel. Knivskarp bild i alla lägen och inga eftersläpningar upptäcktes när de testade TV:n med sina testskivor. De kunde till och med se nummerplåtarna på bilar tydligt när de susade förbi på skärmen. Oerhört bra svärta och tryck i färgerna hade den testade skärmen också. Sony XEL-1 har så bra svärta att de svarta partierna nästan inte syns i ett mörkt rum. Tyvärr missar man då detaljer såsom skuggor i mörka partier och testarna var därför tvungna att öka ljusstyrkan en aning. De uppskattar att XEL-1:s skärm är så tunn men så är den också för dyr för att vara så liten. M3 rekommenderar att vänta med att köpa den tills Sonys XEL-1 blivit mer prisvärd. Allt som allt får den betyget 6 av 10 i detta test.

Samsung UE55F8005 är bästa led tv


LED TV bäst i test Samsung UE55F8005Testvinnare tycker att Samsung UE55F8005 är den bästa LED TV:n. UE55F8005 är en smart mycket tunn 55 tums led-tv med många funktioner som gör den till en av de bästa led tv som finns på marknaden idag. Dessutom har dess fjärrkontroll röst- och rörelsestyrning, vilket innebär att antingen man genom rörelser eller prat kan höja ljudet, byta kanal med mera, vilket inte fungerar lika bra i praktiken som i teorin eftersom ljudet från filmer och program ibland uppfattas av TV:n som kommandon.

I början av 2013 testade Ljud & Bild också den populära Led teven Samsung UE55F8005 och utsåg den till testvinnare, bästa allround-TV och gavs toppbetyg! Bildkvaliteten var det bästa med hela TV:n men även utbudet av appar imponerade med denna användarvänliga TV. Testpanelen var däremot missnöjda med pekfjärrkontrollen.

PC f√∂r alla¬†testade denna smart-tv lite senare 2013 och kom ocks√• fram till att den var b√§st i test. Testarna i det h√§r testet uppskattar f√∂rutom den b√§sta bildkvaliteten ocks√• designen och att UE55F8005 √§r snabb. Den ges i testet betyget 9 av 10. √Ąven i detta test uppskattas utbudet av appar och att ¬†Samsungs UE55F8005¬†√§r l√§ttanv√§nd. Tyv√§rr ans√•g testpanelen att den √§r f√∂r dyr och att man beh√∂ver justera bilden lite v√§l mycket.

Philips TV 46PFL7007


Bra Smart-TV Philips 46PFL7007TPhilips TV 46PFL7007 har vunnit flera tester. Den är knappast den enda Led Philips TV:n men bland de bästa. Det är en prisvärd, tunn och användarvänlig Led-tv som bland annat M3 har recenserat. M3 rekommenderar den på grund av dess bild- och ljudkvalitet, design och att den har Ambilight trots att den är så tunn tv. Det som drog ner betyget från full pott till 8 utav 10 är att bilden var ansträngande för ögonen med 3D-glasögon, att det är för få appar för att göra skäl för benämningen Smart TV samt en irriterande fjärrkontroll.

Denna tv från Philips är väl designad och har många anslutningsmöjligheter där uttagen till kablarna är vinklade åt sidor och neråt vilket gör den lättmonterad på väggar. Högtalarna är smart placerade i foten.
46PFL7007 från Philips har väldigt bra kontrast där alla detaljer är synliga utan att man behöver ändra ljusstyrkan. Färgerna är väldigt naturtrogna och bilden är nästan utan ljusläckage, vilket annars är vanligt förekommande i bildens nedre hörn i Led-apparater med kantbelysning. Bra skärpa även vid snabba rörelser.

SAMSUNG KE55S9C √ĄR EN¬†B√ĖJD OLED TV


Det finns även böjd Oled TV-skärm vilken ger ett konstant avstånd mellan ögon och skärm. Man upplever sig på så sätt omsluten av bilden, speciellt på nära håll.
En sådan TV är Samsung KE55S9C som är en konkav OLED-TV på 55 tum med lätt böjd skärm som ger tittaren en panoramaeffekt med stort djup i en naturtrogen bild oavsett var du är placerad framför bildskärmen.
Dessutom har Samsungs OLED-TV Samsungs MultiView-funktion som med 3D-glasögon gör att två personer kan titta på två olika program samtidigt på TV:n eftersom de aktiva 3d-glasögon ger två olika program och bilder.

Smart tv test


Det finns många Smart TV test. Men vad varför skall du testa en Smart TV istället för vilken annan tv som helst? Jo därför att en Smart TV som lite liknar en surfplatta har utöver grundfunktioner så som programguide, tv-mottagare med mera ofta även Webbläsare, bildgalleri, mediespelare och du kan koppla upp en Smart TV mot en dator och där igenom kolla på YouTube-klipp, installera appar och mycket annat. Vissa Smart TV har inkluderat en katalog med nedladdningsbara appar.

En Smart TV har också inbyggda små datorer med inbyggda nätverkskort vilket gör att du kommer åt hemmanätverket så att du därigenom kan komma åt bilder, filmer och musik och visa dem på tv:n. Den fasta uppkopplingen ger bäst prestanda men för den som föredrar Wifi finns även denna form av uppkoppling på vissa Smart TV.

B√ĄSTA SMART TV


Bästa Smart-TV Panasonic Viera TX-L42E6BPanasonic Viera TX-L42E6b är en prisvärd Smart TV som har recenserats många gånger såväl internationellt som i Sverige. 2013 fick den av Bäst i test betyget 8 av 10 möjliga poäng och berömdes för sin design och bildkvalitet. Den är helt klart bland de bästa Smart TV som finns idag.
Viera TX-L42E6b har en mycket bra svärta när du väl justerat inställningarna och dragit ner på ljusstyrkan. Färgerna är fina om du sitter mitt framför TV:n för betraktningsvinkeln är begränsad och sitter du snett framför tveven får du en bild med mattare färger och sämre kontrast. Dock får du nöja dig med att se bilderna tvådimensionellt eftersom Panasonic Viera TX-L42E6b saknar stöd för 3D. Rörelseskärpan är okej men inte perfekt.

Bland det¬†b√§sta med Panasonic Viera TX-L42E6b √§r "My Home Screen"¬†som √§r en mycket l√§ttanv√§nd och anpassningsbar plattform f√∂r¬†Smart-TV. Det stora utbudet av Appar inkluderar YouTube, Viaplay,¬†Facebook,¬†Skype, SF Anytime. Men den b√§sta appen f√∂r teven √§r kanske ‚ÄĚVIERA Connect Remote‚ÄĚ s√• du kan anv√§nda en¬†smartphone¬†eller¬†surfplatta¬†som¬†fj√§rrkontroll.
Viera TX-L42E6b har m√•nga bra anslutningsm√∂jligheter, inbyggt wifi och funktioner men det roligaste √§r kanske ‚ÄĚSwipe & Share‚ÄĚ d√§r foton och video extremt enkelt skickas fr√•n smartphone eller surfplatta till teven.
Mediaspelaren klarar de flesta format, men är du en spelentusiast är inte denna Panasonic TV bäst men svarstiden hos Viera TX-L42E6b duger till normalt spelande.

Du finner Samsung ue46 i många platt tv test


Samsung UE46F7000Samsung ue46  har en fin design, underbar och skarp bildkvalitet också i 3D med fantastisk färgåtergivning, ljusstyrka och kontrast.
Ue46¬†finns i m√•nga test eftersom den har¬†Samsungs SMART Hub vilken √§r bland de b√§sta onlineplattformarna idag. Den har¬†bra appar som Spotify. ¬†‚ÄĚSmart Evolution‚ÄĚ ¬†g√∂r att du fram√∂ver kan uppgradera TV:n med en ny¬†processor. Dessutom har den ansiktsigenk√§nning samt gest- och r√∂ststyrning.¬†Ibland kan r√∂stfunktionen startas oavsiktligt men annars fungerar den v√§ldigt bra till skillnad fr√•n geststyrningen som fungerar mindre bra.
Mycket bra multimedia-stöd med många anslutningar och bra formatstöd.

Ultra hd är den bästa tv standarden som kallas 4K UHD


Den senaste standarden inom TV är Ultra HD eller 4K Ultra High Definition (UHD) TV. Ultra HD har fyra gånger högre upplösning och detaljrikedom än den tidigare bästa tv-standarden: Full HD. 4K UHD ger bästa bildkvalitet där även detaljer är skarpa, bilden snabbare och färgmättnaden djupare än vid Full HDTV. Idag kan du få en Ultra HD TV som har en upplösning på 3840 x 2160 bildpunkter vilket ger en otroligt verklighetstrogen bild speciellt i 3D. Bilden blir så jämn att det är svårt att med ögat urskilja de enskilda bildpunkterna och allra bäst gör sig Ultra HD på stor skärm. Sony, Samsung och LG har också hittills bara visat upp Ultra HD TV på minst 75 tum som är mest lämpade till hemmabio.

Sony KD-84X9005 är en Ultra HD TV från Sony på 84 tum. Den har testats mest internationellt och vi väntar med spänning på fler svenska tester av Sony KD-84X9005. Testvinnare.se har gett den 87 av 100. KD-84X9005 har fantastiska bilder i Ultra HD och slående 3D bilder. Exceptionellt ljud.

UHD TV LG 84LM960WLG var först med att satsa på en Ultra HD TV med 84 tum skärm i och med sin LG 84LM960W. På testvinnare.se har 84LM960W 82 av 100 i betyg. Det är en gigantisk och tung. M3 har testat LG 84LM960W och testarna uppskattade bildkvaliteten som de ger bästa betyg och då speciellt i 3D. De inbyggda högtalarna har dubbla baselement och ger ett fylligt ljud med tryck i. LG har ett av de bästa Smart Tv systemen som är inkluderat även i denna Ultra HD TV från LG. 84LM960W är inte en billig tv utan väldigt dyr och som får betyget 8 av 10 av M3 som också rekommenderar den och anser den var mycket tekniskt imponerande.

Men eftersom Ultra HD är en ny standard finns det än så länge inte så många videofilmer producerade med den höga kvaliteten.
Utvecklingen av bästa TV-standard pågår fortfarande och nu siktar man på en 3D-bilder utan glasögon. Något som man också borde satsa mer på är ljudkvaliteten som halkat efter bildkvaliteten. Trots senaste teknologi och dekoder för nya ljudformat är 4K UHD så tunna att det inte finns tillräckligt med plats för den luft högtalarna behöver för att ge bästa ljud. Vill man matcha ljudet med den fantastiska bildkvaliteten måste man idag oftast koppla in externa högtalare.

Skall du välja Plasma eller led om du vill ha en billig TV


Om du vill ha en billig stor platt TV så skall du välja Plasma TV. Plasma TV har funnits längst och är därför billigare än Led TV och OLED TV som båda är en vidareutveckling av Lcd tekniken. Så för riktigt stora TV på över 50 tum säljs det mest Plasma TV trots att Led och OLED TV är plattast tv på marknaden idag och billigare i drift än Plasma TV. Men de flesta TV köparna köper en TV på runt 40 tum och därför säljs det totalt sett mest LED TV i Sverige idag.

Så vad finns det då för fördelar med en Plasma skärm förutom att de är billiga TV apparater? Jo Plasma TV har bra betraktningsvinkel så att du ser en bra bild oavsett var du är placerad framför TV:n. De har ofta en hög skärmupplösning och visar en skarp bild även när bilden är i rörelse vilket LED TV apparater kan ha problem med.
Finns det då någon fördel med LED och OLED förutom att de är tunna och drar mindre i ström och därmed är billigare i drift? LED TV finns i små storlekar vilket inte Plasma TV gör. Det är en självklar nackdel för Plasma TV om du exempelvis vill ha en tv i köket. LED TV väger mindre i förhållande till storleken och dessutom slipper man Plasmaurladdningar som kan störa ADSL-förbindelser.

Billig tv är en Tv i datorn


Hur billig TV du kan köpa beror naturligtvis på hur stor TV du vill ha och vilken bildkvalitet du behöver. Har du HD-kanaler, en bra signalkvalité och mest tänkt att titta på Blu Ray-film kan du köpa en större TV på 50". Men äger du ingen digitalbox och helst vill titta på VHS-filmer eller på basutbudet av TV-kanaler räcker det att köpa en liten TV, vilken oftast också är lika med en billig tv.

Men om du vill komma extra billigt undan men ändå ha en Smart TV kan du om du redan äger en Iphone, Ipad eller Mac köpa en Apple TV så har du en billig TV i datorn. Den kostar dig bara runt tusenlappen och du kommer därigenom åt alla de appar du redan köpt. 

 

 

Sök OLED TV

Spara sökning

Titel:


Kontakten med servern dröjer.
Ditt val har sparats så du kan fortsätta göra urval.

Populära OLED TV

 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

Namn
Pris
Betyg
 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

LG OLED65G7V

Sony Bravia KD-55A1

Loewe Bild 7.77

Loewe Bild 3.65

Loewe Bild 5.65

Sony Bravia KD-65A1

Loewe Bild 9.55

Loewe Bild 5.55

Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 65"

LG 65EG960V

Testvinnare:  
Expertbetyg: 83/100
"...utmärkt. Även om några av de ljusaste bakbelysta LED-skärmarna har högre ljusstyrka så ligger LG-skärmen fortfarande före när det gäller absolut svärta. I kombination med grym kontrast och superb..." [Bild & ljud hemma]
Alla test (1)

Visa test

LG 55EA980W

Testvinnare:  
Expertbetyg: 86/100
"...slutade det med att vi fick en gammarespons som var något lägre än standard (2,3), eftersom testrummet är mörkt och skärmen har en förmåga att ge en ytterst bra bilddynamik, utan detaljförluster i de..." [Bild & ljud hemma]
Alla test (5)

Visa test

LG 55EC930V

Testvinnare:  
Expertbetyg: 91/100
"...som OLED tycker vi är lite som att kasta ut barnet med badvattnet. Och eftersom vi vet att LG kan bättre än det här så sparar vi på maxbetyget och vår oreserverade rekommendation tills 55EC930V är..." [Bild & ljud hemma]
Alla test (7)

Visa test

LG OLED77W7V

LG 55EG9A7V

LG OLED65B6J

LG OLED55C7D

LG OLED55B6D

Panasonic TX-65FZ802B

Panasonic Viera TX-55EZ952B

LG OLED55C7V

Accesspunkter trådlöst nätverk
AD/DA-omvandlare (DAC
Android app
Antivirus
Backup
Begagnade spel
Bildskärmstillbehör
Bläckstråleskrivare
Brandvägg
CD-/DVD-enhet
CPU
Datorbatterier och Nätadaptrar
Datorchassi
Datorhögtalare
Datorkylning
Datorväskor
Dockningsstation
Dokumentförstörare
Drivrutin
Foto- och Grafikprogram
Fotopapper
GPS
GPS till Android, iPhone/iPad
Grafikkort
Hårddisk & SSD
Hörlurar och headset
Internettjänster
Ipad app
Iphone app
Iphonespel
Kontorsprogram
Kopiatorer
Laptop
Laptop tillbehör
Laserskrivare
Ljudkort
Läsplatta
Mac desktop
Macspel
Mediacenter
Mediaspelare, ipod, mp3
Moderkort
Monitor
Multifunktionsskrivare
Mus
NAS Server
Nedladdningsbara spel för PC
Nedladdningsbara spel till Mac
Nintendo 3DS-spel
Nintendo Wii-spel
Nätverk via elnätet
Nätverkskort
Operativsystem
PC-Mikrofon
PC-spel
Playstation 3-spel
Playstation 4-spel
Playstation portablespel
Playstation Vita Spel
Projektor
PSU
RAM-minne
Ritplattor
Router
Server
Skanner
Skrivare
Skrivartillbehör
Spel för Nintendo Wii U
Spelkonsoler PS3, XBox, Wii
Spelkonsoltillbehör
Spelkontroller
Stationär dator
Surfplatta & iPad
Surfplatta & iPad tillbehör
Switch
Tangentbord och tgb/mus-paket
Tillbehör Hårddiskar
Tillbehör läsplatta
Tillbehör stationära datorer
TV-kort
USB-hubbar
USB-minne och minneskort
Videoredigeringsprogram
Webbkamera/nätverkskamera
Xbox 360-spel
Xbox One Spel
√Ėvriga programvaror
Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
© Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fŲr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler OLED TV test pŚ testvinnare.se