Test av bästa stekpanna

En stekpanna finns i alla hush√•ll och m√•nga har testat olika modeller kanske speciellt under och efter √•ttio-talet d√• fettskr√§cken int√•gade. Innan dess var det gjutj√§rnspannor som g√§llde. √Ąn i dag lever m√•nga i fettskr√§ck och det √§r delvis d√§rf√∂r det fortfarande finns s√• m√•nga olika modeller av s√• kallade "nonstick-pannor" som √§r ¬†plastbelagda s√• som Teflonpannor, Platinum och Prometal samt keramiska stekpannor. L√§s test av stekpannor innan du k√∂per en stekpanna s√• f√•r du r√•d och tips om de b√§sta stekpannorna.

Keramiska stekpannor är bäst i test


Den keramiska stekpannan har i test visat att den tål värme bättre än de plastbelagda exempelvis teflon stekpannorna utan att släppa ifrån sig beläggning. De keramiska stekpannorna kostar en slant extra men det kan det vara värt för att slippa oroa sig för att man steker på för hög värme. Den keramiska beläggningen skyddar också bättre än plastbeläggningar beträffande att bränna vid maten. Dessutom klarar den ugnsvärme och är lätt att rengöra. Vill man absolut ha en stekpanna som inte bränner vid eller som kräver minimalt med fett är keramikpannan den bästa stekpannan. Den finns i alla olika storlekar och modeller. Du känner igen den på att den är vit inuti. Nedan rekommenderar testvinnare två stycken av de bästa keramiska stekpannor.

Hackman Hard Face är en hållbar stekpanna som steker såväl korv och kött som  pannkakor med bästa betyg. icakuriren ger Hard Face 5 hjärtan i betyg. Denna stekpanna från Hackman håller värmen bra och tål metallredskap. Dock är Hard Face något otymplig att använda.

OBH Nordica ECO Kitchen har också fått 5 hjärtan av ica kuriren i samma test och visar även den i testet att ECO Kitchen är en tålig stekpanna som lämpar sig väl till all sorts stekning. Testarna gillar att denna panna från OBH Nordica är PTFE-fri och är greppvänlig.

Bästa teflonpanna


Teflon eller polytetrafluoretylen (PTFE) som det också heter är ett miljöovänligt alternativ eftersom teflon inte kan brytas ner. Den är inte hälsosam heller då  teflonpannan vid extrem värme kan avge små mängder av PFOA som är ett cancerframkallande ämne. Dessutom finns det några kliniska rapporter som indikerar att inandning vid användande av teflonpannor kan ge influensaliknande symtom.

Teflonpannan är ganska opraktisk. När du använder teflon stekpannor kan du exempelvis aldrig använda matlagningsredskap av metall tillsammans med dem eller glömma en tom teflonpanna på spisen eftersom den då kan förstöras så att beläggningen lossar och hamnar i maten. Således inte ett toppen alternativ alltså. Största fördelen är priset. Stekpannor av teflon är oftast den billigaste alternativet i alla fall kortsiktigt. De är nämligen oftast inte hållbara heller utan med tiden släpper beläggningen. Om man handdiskar dem och steker på låg värme håller de dock lite längre. Trots detta är teflonpannan den vanligaste stekpannan i Sverige. Till teflonpannans fördel skall dock nämnas att användarvänligheten är hög då man får ett bra stekresultat vid olika temperaturer, de är lätta och behöver bara lite fett.
Le Creuset Stekpanna Toughened är den bästa teflonpannan visar tester. Toughened är en dyr och bra teflonpanna som tål nötning väl och som blev bäst i test när testfakta testade åtta stycken nonstick stekpannor. Dock har Toughened stekpannan från Le Creuste bara medelmåttig värmefördelning och värmetålighet samt klarar inte mer än 287 grader.


Vill man ha en nonstick panna som fördelar värme bra skall man satsa på Fiskars Functional Form Stekpanna som finns i varianterna 24, 26 och 28 cm. Functional Form har fått 4 hjärtan i ica kuriens test som tycker att Fiskars panna har en bra balans men tyvärr ett dåligt grepp.


Jamie Oliver Stekpanna fick däremot 5 hjärtan av icakuriren men bara 3.2 poäng av 5 i testfaktas test. Jamie Olivers stekpanna har ett ugnssäkert handtag och är en bra köttpanna med god värmefördelning. Dock är denna panna tung.


Gjutjärnsstekpanna är bäst


Den traditionella stekpannan av gjutjärn håller och sprider värmen bra. Dessutom är stekpannor av gjutjärn hållbara och ger extra tillskott av järn vid användning i matlagningen. Tyvärr är dessa hälsosamma gjutjärnspannor dyra i inköp och en stekpanna av massivt gjutjärn är väldigt tung och otymplig att använda i matlagningen. Å andra sidan är den praktisk då du kan använda matlagningsredskap av vilket material som helst och gjutjärnspannan tål höga temperaturer utan att bli förstörd. Förstörd blir den bara om du diskar den för då rostar den. Vill du använda minimalt med fett är gjutjärnsstekpannor inte ett alternativ för dig.

Testa STEKPANNA I ROSTFRITT STÅL


De flesta kockar tycker att stekpanna i rostfritt stål är bäst till viss matlagning men de är ganska ovanliga i svenska hem. För att få en bra stekyta på maten som steks i den rostfria stekpannan är det bäst att vända maten flera gånger. Det är lättast att steka i smör eftersom man på smörets färg kan avgöra om den rostfria pannan nått lagom temperatur.


Fördelar med stekpannor i rostfritt stål

  • H√•llbara

  • G√•r att diska i diskmaskin

  • Ej √∂mt√•lig

  • G√•r att anv√§nda alla material p√• matlagningsredskapen


Nackdelar med rostfria stekpannor

  • De √§r dyra

  • Kr√§ver mycket fett vid anv√§ndning

  • Klarar inte f√∂r h√∂g temperatur utan att br√§nna maten.


Tips inför köp av stekpanna


Oftast är det hur botten ser ut som avgör om det är en bra stekpanna eller inte. De bästa stekpannorna har en tjock botten av rostfritt stål med en innesluten aluminiumkärna eller kärna av koppar för bästa värmespridning över hela botten.  När du skall steka underlättar det om stekpannans botten matchar någon av dina stekplattor.
Handtaget är också viktigt. Det skall vara bekvämt att hålla i det, inte bli för varmt och sitta fast ordentligt. Om du vill kunna ställa in stekpannan i ugnen måste handtaget vara av rostfritt stål eftersom plasthandtag tål höga temperaturen.
har du en induktionshäll kan det vara idé att välja en stekpanna av annat material än teflon eller annan plast eftersom dessa inte tål hög värme och en induktionshäll når väldigt snabbt höga temperaturer.

De flesta stekpannor kräver handdisk men om du inte vill handdiska skall du välja en stekpanna i rostfritt stål eller en i gjutjärn.

Oavsett vilket material din stekpanna är gjord av behöver du olika pannor för olika ändamål. Om du är förtjust i Wok kanske du redan har en speciell wokpanna om inte kan du också använda dig av en djup stekpanna med runda sidor. Fördelen med en stekpanna framför en wokpanna är att du också kan använda den till exempelvis grytor.
Om du är istället föredrar omelett och pannkakor så bör du köpa en stekpanna med raka och utåtlutade sidor.
Ska du steka fisk, kött eller korv spelar det egentligen inte så stor roll vilken form stekpannan har bara den har en platt botten.
Brukar du steka bara små portioner, lök eller smårätter lönar det sig att ha en stekpanna av mindre modell.
Om du bara ska köpa en stekpanna är det bäst att satsa på en panna med tjock botten eftersom dessa håller värmen bättre när du lägger i mat efterhand som du lagar den.


 

Sök Stekpanna, kastrull mm

?vriga inkluderande bestick
Barutrustning
Barutrustning
Bestick
Egenskaper
Formgivare
Gafflar
Glas
Justerbar malningsgrad
K?ksapparater
K?ksredskap
Knivar
Köksapparater
Köksredskap
Material
Mindre skedar
Servering
Serveringsbestick
Skaldjursbestick
Skedar
Tappkran
Tillbeh?r
Antal
Märke

Spara sökning

Titel:


Kontakten med servern dröjer.
Ditt val har sparats så du kan fortsätta göra urval.

Stekpanna, kastrull mm test 2019

 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

Namn
Pris
Betyg
 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

Elektrisk potatisskalare 6773 - OBH Nordica

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
"...Bäst av de elektriska är OBH Nordica. Locket har ett rejält handtag och är lätt att öppna och stänga...." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Nima MR 9 TC 22

Testvinnare:  
Expertbetyg: 72/100
"...En köttkvarn med god kapacitet. På grund av sin storlek är den något tung och svårmonterad. Köttkvarnen är fint inoljad och kraftfull..." [Smartson]
Alla test (1)

Visa test

Le Creuset Screwpull / Le Creuset Vinpumpe

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
"...Lättöppnad. Tandad kniv i hyggligt använd­ bar vinkel. Rejäl. Enkel att använda, korkurdragning smidig. Även kap­ sylöppnare. – Lite knotig i han­ den. Något svårare att lossa korken från oplastad skruv. ..." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Bosch TAS8520GB Tassimo Coffee Machine, Aluminium

Testvinnare:  
Expertbetyg: 60/100
"...att använda. Den stora knappen gör allt arbete, indikator symboler är tydliga och LCD-skärmen visar hur lång tid före drycker är klar och även erbjuder topp-ups. Det s bara synd de ve slösat bort en" [Pocket-lint]
Alla test (2)

Visa test

Visa produktinfo

Termosmugg 0,32 L ICA Cook & Eat

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
"...+ Praktisk kork – både för mat och dryck. Bra infällbart handtag.. ..." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

OBH Nordica 6773

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
"...Bäst av de elektriska är OBH Nordica. Locket har ett rejält handtag och är lätt att öppna och stänga...." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

OBH Nordica Elektrisk Potatisskalare inkl. Salladsslunga

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
"...Bäst av de elektriska är OBH Nordica. Locket har ett rejält handtag och är lätt att öppna och stänga...." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Fiskars Functional Form Stekpanna, 26 cm

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
"...Bra balans. Även för induktion. – Kräver extra fett. Vasst och smalt handtag. Dåligt grepp. Saknar skötselråd." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Pulltex Pulltaps Colour Evolution Korkskruv

Testvinnare:  
Expertbetyg: 100/100
"...Alla delar lätta att fälla ut och ihop. Välvinklad, tandad kniv skär lätt av folie. Plas­ tad skruv drar lätt ut kork. Lossar lätt från korken. Stadig tvåstegs hävstång ger bra stöd. Skön att hålla i. Även.." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Scanpan Classic Gryta m. lock 2,0 l

Testvinnare:  
Expertbetyg: -
"...ägare säga nonstick yta på deras Scanpan Köksartiklar bar inom ett par år, även om andra rapporterar att deras Scanpan Köksartiklar fortfarande är i bra form efter fyra år eller mer." [Consumer Search]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Drosselmeyer Nötknäckare Svart

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
"...det gjordes en och annan orolig grimas under testet. Det är alltså svårt att se hur bra en nötknäckare är. Vinnaren finns också i en budgetvariant men den..." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Udda Trading Big Lunch

Testvinnare:  
Expertbetyg: 20/100
"...Locket svårt att skruva på och stort för normal hand. Läcker och blir hett. Locket går upp vid fall. ..." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Hackman Matador Stekpanna 26 cm

Testvinnare:  
Expertbetyg: 100/100
"...Därför får alla tre genomgående betyget fem. Stämpeln bäst i test går ändå till Hackmans stekpanna Matador, då den håller en jämn värme. Plast i panna Plastbeläggningen i stekpannor består av PTFE,..." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Hackman Stekpanna 24 cm Hard Face Hackman

Testvinnare:  
Expertbetyg: 100/100
"...Klumpigt, rakt handtag. Dåligt grepp och balans. Något tung.." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Coline Clas Ohlson mixer

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
"...Tål maskindisk. Högt skrikande ljud. Kort sladd...." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Hackman Plus Potatisskalare/salladsslunga

Testvinnare:  
Expertbetyg: 80/100
"...inte kräver ström. Att den dessutom tar mindre plats ..." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Stekpanna 28cm ICA Selection

Testvinnare:  
Expertbetyg: 20/100
".. Bra grepp och balans. Kan användas i ugn. – Vid nötning bildades en grå oljig smet. ..." [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Menuett Köttkvarn 500 W

Testvinnare:  
Expertbetyg: 56/100
"...Modellen ger ifrån sig ett högt skärande ljud och hela kvarnhuset svajar vid malning vilket gör att kvarnen inte känns stabil. Kapaciteten vid malning är inte heller bra...." [Smartson]
Alla test (1)

Visa test

Sagaform Cosmos

Testvinnare:  
Expertbetyg: 20/100
"...men inte så att de inte längre håller värmen. Testets enda termos av plast från Sagaform klarade också överraskande provet utan en skråma. " [Ica Kuriren]
Alla test (1)

Visa test

Abid Clever Coffee Dripper

Testvinnare:   -

Visa produktinfo

Visa produktinfo

Accesspunkter trådlöst nätverk
AD/DA-omvandlare (DAC
Android app
Antivirus
Backup
Begagnade spel
Bildskärmstillbehör
Bläckstråleskrivare
Brandvägg
CD-/DVD-enhet
CPU
Datorbatterier och Nätadaptrar
Datorchassi
Datorhögtalare
Datorkylning
Datorväskor
Dockningsstation
Dokumentförstörare
Drivrutin
Foto- och Grafikprogram
Fotopapper
GPS
GPS till Android, iPhone/iPad
Grafikkort
Hårddisk & SSD
Hörlurar och headset
Internettjänster
Ipad app
Iphone app
Iphonespel
Kontorsprogram
Kopiatorer
Laptop
Laptop tillbehör
Laserskrivare
Ljudkort
Läsplatta
Mac desktop
Macspel
Mediacenter
Mediaspelare, ipod, mp3
Moderkort
Monitor
Multifunktionsskrivare
Mus
NAS Server
Nedladdningsbara spel för PC
Nedladdningsbara spel till Mac
Nintendo 3DS-spel
Nintendo Wii-spel
Nätverk via elnätet
Nätverkskort
Operativsystem
PC-Mikrofon
PC-spel
Playstation 3-spel
Playstation 4-spel
Playstation portablespel
Playstation Vita Spel
Projektor
PSU
RAM-minne
Ritplattor
Router
Server
Skanner
Skrivare
Skrivartillbehör
Spel för Nintendo Wii U
Spelkonsoler PS3, XBox, Wii
Spelkonsoltillbehör
Spelkontroller
Stationär dator
Surfplatta & iPad
Surfplatta & iPad tillbehör
Switch
Tangentbord och tgb/mus-paket
Tillbehör Hårddiskar
Tillbehör läsplatta
Tillbehör stationära datorer
TV-kort
USB-hubbar
USB-minne och minneskort
Videoredigeringsprogram
Webbkamera/nätverkskamera
Xbox 360-spel
Xbox One Spel
√Ėvriga programvaror
Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar


 
© Copyright 2004-2019 Testvinnare i Sverige
Med reservation fŲr skriv- och tryckfel (rapportera fel). Hemsidan mobilanpassad av MrWeb
Om cookies
Hitta fler Stekpanna, kastrull mm test pŚ testvinnare.se