Test av tandblekning hemma och övrig tandvård


Om du funderar på att bleka tänderna hemma finns det många bra produkter att välja på.
Du är inte ensam om att vilja ha ett vackert leende med bländande vita tänder. Det är något som många eftersträvar och självklart hjälper en god tandvård och tandhälsa, men ibland räcker inte tandborste, tandkräm och munvatten till utan man måste hjälpa naturen lite på vägen och ta till skönhetspreparat som tandblekning. De flesta vill slippa gå till tandläkaren. Vi vill inte att någon annan rotar i vår mun och på nära håll under starkt ljus granskar vår mun och våra missfärgade tänder. Nej då känns det trevligare att bleka tänderna hemma själv när ingen ser på (för man ser inte snygg ut med tandskenorna man använder för tandblekningen).Därför har tandblekningskit för hemmabruk blivit omåttligt populära och marknaden exploderar med tandbleknings- produkter för hemma bruk. Dessutom som en bonus är det mycket billigare att göra tänderna vitare själv. Men innan du kastar dig över ditt tandblekningskit bör du dock undersöka att din tandstatus är bra så att du inte har karies såsom hål i tänderna.

Bästa tandblekningsprodukt


Vissa tandblekningsprodukter för hemmabruk som exempelvis Xsmile gör tänderna lite vitare, medans andra produkter inte ger någon skillnad alls.
Främst är det tandkräm och tuggemmin med Whiteningeffekt som i tester inte gett det minsta resultat på normala tänder. Vill du bleka dina tänder mycket bör du satsa på ett helt set med tandblekning för hemmabruk eller testa att bleka tänderna hos tandläkaren. Tandläkaren kan också se till att ditt tandkött inte tar skada och att resultatet av blekningen blir bra så att du får naturligt vita tänder. Hörntänder kan ibland vara mer missfärgade än övriga tänder och en tandläkare justera blekningseffekten på olika tänder. Dessutom behöver du bara göra en behandling hos tandläkaren. Svt.se fann i sitt test av tandblekningsprodukterna; Beconfident 26 %, Dentaworks smile tandblekning och Easewhite att man kan uppnå motsvarande tandläkarnas vithetsgrad 2 på sina tänder med produkterna.
Men hur bra tandblekningsprodukter du än använder kan inte allas tänder bli hur vita som helst utan resultatet är individuellt och beror på hur tjock emalj din tand har och tandens grundfärg. Med hemmablekning kan du uppnå naturligt vita tänder, vilket ju är bästa resultatet. Ha alltså inte för höga förväntningar och tänk på att hollywood kändisar ofta har porslinsfasader på sina tänder och att bilder på deras tänder ofta är retuscherade.
En aerobic instruktör som ställde upp på reklam för sitt gym blev mäkta förvånad när hon såg bilderna på sig själv med ett bländande vitt leende. Tydligen retuscherades bilderna på ren rutin redan på 90-talet.

√Ėvrig tandv√•rd

För att du ska behålla dina tänder vita är det viktigt att du underhåller dem efter utförd tandblekning hemma. Tandborstning med eltandborste och whitening tandkräm hjälper till att behålla dina tänder vita. Du kan även underhålla tänderna med en whitening gel eller liknande produkt, Du ska dessutom helst undvika kaffe, te och rödvin samt sluta röka om du gör det.

 • Munsk√∂lj och Munspray
  SB12 MunsköljDet finns många tandhälsoprodukter för att komma till bukt med dålig andedräkt såsom munspray, munvatten och naturligtvis tandkräm, men i Aftonbladets test av munvatten var det bara SB Munskölj höll munnen fräsch mer än en timme och vissa munvatten gav ingen effekt alls. En del tandläkare varnar dock för att använda starka munskölj som listerine varje dag eftersom det förstör munnens naturliga bakterieflora. Dessutom innehåller ett flertal munvatten alkohol, vilken snabbt tas upp i munhålan och går direkt ut i blodet.

 • Whitening tandkr√§m
  Det finns en uppsjö av olika tandkrämer med eller utan fluor för olika behov som hjälper till vid exempelvis plack, ilningar i tänderna eller missfärgade tänder. Många tandkrämer har också whitening effekt för vitare tänder. Whitening tandkrämer är lätt att använda eftersom dessa används som vanlig tandkräm. Se upp för whitening tandkrämer som ger repor i tänderna med sitt slipmedel eftersom det senare lättare fastnar smuts och bildar fula beläggningar. Tandkrämen Zendium har i vissa tester visat att den är både skonsam och effektiv samtidigt som den ger vita tänder. Enligt testfakta.se så gav inte så kallade whiteningtandkrämer vitare tänder än andra tandkrämer.

 • Tandblekningspenna¬†
  Go smile on the go teeth whitening penDet finns också tandblekningspennor som inte ska läggas i en skena utan penslas direkt på tänderna. Det är det enklaste sättet att få vita tänder på och också det billigaste. Du får någon eller några nyanser vitare tänder.
  Det finns pennor med olika styrkor och jag rekommenderar en produkt med starkare koncentration än Lacer Blancs 1% eftersom den i vårt test inte gav något som helst resultat efter de angivna 15 minuterna.
  Tandblekningspenna.se skriver att DentaWorks Tandblekningspenna ger ett snabbt resultat och dessutom är peroxidfri och pH-neutral vilket gör den skonsam mot tänderna. Andra kända tandblekningspennor är SimpleSmile Tandblekningspenna, GO SMiLE On The Go Teeth Whitening Pen och beconfiDent Tandblekningspenna.

 • Tandblekningsgel
  Dentway Tandblekning Sensitive
  Om du redan har tandskenor kan du köpa bara tandblekningsgelen i form av refiller. Dentway Tandblekning REFILL Sensitive är en sådan produkt.
  Om du utfört din tandblekning hos en tandläkare kan du antingen köpa refiller utav dem eller köpa en i kosmetikbutiker eller i internetbutik. Fördelen med att ha gjort första behandlingen hos en tandläkare är att du då har perfekt utformade tandskenor vilket ger bästa resultat för din tandblekning hemma.

 • Kombinerade tandv√•rdsprodukter
  The White One 2in1 Munskölj TandblekningMånga tandvårdsprodukter har kombinerad verkan som exempelvis 2in1 Munspray/Tandblekningsom är en produkt som man sprayar på tänderna och som ger en fräsch andedräkt och vitare tänder på en och samma gång eller BrilliantSmile Evo Whitening Munskölj som förutom att vara ett munvatten också ger vitare tänder. Dessa är tandvårdsprodukter är bra som en efterbehandling till en tandblekning utförd hemma eller professionellt av tandläkare.


 Tandblekningstest


Innan du köper dina tandblekningsprodukter vill du självklart vara säker på att det är bra produkter du lägger dina pengar på. Därför är det viktigt att läsa testrecensioner och betyg innan du kastar dig över billigaste tandblekningsprodukten. BeconfiDent, Xsmile, Simplesmile eller DentaWorks är populära tandblekningsprodukter för hemmabruk som tidigare testats med gott resultat.
Men dessutom är det viktigt att veta vilka realistiska förväntningar du kan ha på utförd tandblekning hemma samt hur svårt eller lätt det är att bleka tänderna hemma och till sist vill du väl också vet vilka eventuella risker en blekning av tänderna kan medföra.

Utförande av tandblekningstest hemma


För att göra ett tandblekningstest på bästa sätt bör flera försökspersoner med olika grad av missfärgade tänder testa samma produkt. Företrädelsevis bör åtminstone en i testpanelen ha starkt missfärgade tänder och en försöksperson ha normal tandfärg.
De flesta tandblekningskit innehåller två tandskenor som skall placeras i övre och undre delen av munnen över tänderna. För att tänderna skall blekas på bästa sätt värms tandskenorna först upp i kokhett vatten så att de blir mjuka och kan anpassas till tandraden. Därefter lägger man på tandblekningskrämen som oftast innehåller Karbamid Peroxid på tandskenan för att till sist placera tandskenorna över tänderna. Verkningstiden kan variera mellan de olika produkterna men oftast skall de sitta mellan en halv till två timmar.
Nackdelarna med att bleka tänderna hemma är att tandskenorna inte är exakt anpassade efter dina tänder och det kan då göra ont i tandköttet.

Man får räkna med att göra om behandlingen flera gånger för att uppnå önskat resultat. Naturligt vita tänder har du när de är ungefär i samma vita ton som ögonvitorna. För varje gång man utför proceduren hemma blir tänderna vitare. Visst det sliter lite på tänderna men å andra sidan har du efter utförd behandling vita tänder i minst ett år framöver.
När du är nöjd med din tandblekning gäller det att underhålla tänderna så att de fortsätter att vara vita. Så undvik i så fall kaffe, te och rödvin om du kan. Efterbehandla med tandblekningspennor eller liknande för att behålla ditt naturligt vita leende.Givetvis är det inte bra att röka för någon del av kroppen och i synnerhet inte för tänderna och andedräkten så sluta med det om du vill behålla dina tänder så vita som möjligt.

Xsmile Tandblekning


Test av XSmile tandblekningTestvinnare.se har testat Xsmile tandblekning. Produkterna beställdes via internet och levererades på bara några dagar fraktfritt till Spanien. Paketet innehöll två tandskenor, en tandblekningsgele samt instruktioner. Instruktionerna var lätta att följa och själva tandblekningen var en enkel procedur. Efter att tandskenorna doppats i kokande vatten och blekningsgelen lagts på placerades skenorna över tänderna.
Vid första blekningstillfället satt tandskenorna inne i 2 timmar och gav något vitare tänder. Det var svårt att få skenorna att anpassas efter tänderna trots att de värmdes upp. Det var också ansträngande för käken att ha tandskenorna inne i munnen i 2 timmar. Den stela käken gav dock med sig under natten och var normal  igen på morgonen.
Vid andra tillfället lät vi skenorna sitta kvar i 60 minuter och fick ytterligare något lite vitare tänder på en försöksperson medan en annan testare inte märkte någon skillnad alls. Men ingen stel käke denna gången.
Tredje gången vi blekte tänderna satt skenorna inne i 60 minuter igen med samma resultat som andra gången dvs möjligen en aning vitare tänder.
Vid det fjärde tillfället var verkningstid 2 timmar och resultatet var mikroskopiskt bättre. Ingen stel käke denna gången heller trots den långa verkningstiden.
Störst skillnad var det alltså efter första blekningen, men det går att få något vitare tänder genom att upprepa proceduren.
Tänderna före tandblekning
Före blekning

Resultat tandblekning efter
Tänderna efter blekning

Rekommendation: Xsmile tandblekning är en lättanvänd produkt för tandblekning hemma som ger något vitare tänder med ett hållbart resultat. Testpanelen fann att det inte är någon risk att tänderna blir onaturligt blekta utan resultatet ser helt naturligt ut. Testpanelens omdömen är blandade, men en testare tänker använda produkten igen när tänderna åter blir missfärgade. Nu gäller det att i möjligaste mån undvika kaffe, te och rödvin men å andra sidan kan man ju fortsätta att njuta av livet och underhålla resultatet med en tandblekningspenna.

 Tandvårdsbehandlingar


Testfakta.se har jämfört priset på olika tandvårdsbehandlingar och sett att priset skiljer sig mycket mellan olika landsting. Du kan spara tusentals kronor på att jämföra olika tandvårdklinikers priser för behandling av dina tänder. På 117.se kan du själv enkelt jämföra olika tandläkarklinikers priser. I bland kan det till och med löna sig att resa utomlands för att få behandlingen utförd.

Bästa tandkrämen


Det billigaste och enklaste sättet att ha friska tänder är förstås genom att borsta tänderna med en bra tandborste och tandkräm. Vilken som är den bästa tandkrämen beror på vilken typ av problem du lättast får med dina tänder. Fluortandkrämer exempelvis Zendium innehållandes natriumfluorid rekommenderas  av  tandupplysningen.se till dig vars tänder ofta drabbas av karies.
Tandkrämer innehållandes triclosan dämpar bildningen av plack och tandköttsinflammationer.  En tandkräm som dämpar inflammationer är Zymbion. 
Tandkrämer som motverkar ilningar i tänderna innehåller strontiumklorid och/ eller kaliumnitrat. GUM Sensivital är en sådan tandkräm.

Sök Whitening tandborste tandblekning

Egenskaper
Märke
Typ
Typ
Märke

Spara sökning

Titel:


Kontakten med servern dröjer.
Ditt val har sparats så du kan fortsätta göra urval.

Populära Whitening tandborste tandblekning

 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

Namn
Pris
Betyg
 

Visar 1 - 20
Visa fler >>

ACO Salivin Red Fruit 200g

Visa produktinfo

ProDen PlaqueOff¬ģ

Visa produktinfo

Oral-B CrossAction 3-pack

Visa produktinfo

Oral-B CrossAction 8-pack

Visa produktinfo

Dentaworks Tandblekningspenna

Visa produktinfo

BeconfiDent SleepRight Secure Bettskena

Visa produktinfo

Oral-B Precision Clean 4-pack

Visa produktinfo

Xsmile tandblekning

Testvinnare:  
Expertbetyg: -
"Testvinnare.se har testat tandblekningsprodukten Xsmile. Xsmile var lättanvänd och gav visst resultat efter en blekning och tydligt resultat efter 3-4 blekningar. Vi rekommenderar denna tandblekning för hemmabruk till alla som vill bleka tänderna utan att behöva gå till tandläkaren." [Testvinnare.se]
Alla test (1)

Visa test

Visa produktinfo

Philips Airfloss Sonicare 2-pack

Visa produktinfo

Listerine Munsk?lj (Fr?sch andedr?kt)

Visa produktinfo

Oral-B Tandborsthuvud Oral-B Precision Clean Vit 10 st

Visa produktinfo

Beconfident Tandblekningspenna

Visa produktinfo

Oral-B Stages Power Batteritandborste Disney Princessa

Visa produktinfo

Braun Oral-B 3D White 4 tandborsthuvud

Visa produktinfo

Oral-B Mundusch Oral-B Health Center Oxyjet Vit, Bl

Visa produktinfo

Oral-B Kompatibla Cross Action Tandborsthuvud 8-pack

Visa produktinfo

Oral-B Cross Action Tandborsthuvud 8-pack

Visa produktinfo

Braun Oral-B Refiller SP Kids Star Wars 2-pack

Visa produktinfo

Beconfident munskena 3-pack

Visa produktinfo

Philips Sensiflex Sonicare 4-pack

Visa produktinfo

Accesspunkter trådlöst nätverk
AD/DA-omvandlare (DAC
Android app
Antivirus
Backup
Begagnade spel
Bildskärmstillbehör
Bläckstråleskrivare
Brandvägg
CD-/DVD-enhet
CPU
Datorbatterier och Nätadaptrar
Datorchassi
Datorhögtalare
Datorkylning
Datorväskor
Dockningsstation
Dokumentförstörare
Drivrutin
Foto- och Grafikprogram
Fotopapper
GPS
GPS till Android, iPhone/iPad
Grafikkort
Hårddisk & SSD
Hörlurar och headset
Internettjänster
Ipad app
Iphone app
Iphonespel
Kontorsprogram
Kopiatorer
Laptop
Laptop tillbehör
Laserskrivare
Ljudkort
Läsplatta
Mac desktop
Macspel
Mediacenter
Mediaspelare, ipod, mp3
Moderkort
Monitor
Multifunktionsskrivare
Mus
NAS Server
Nedladdningsbara spel för PC
Nedladdningsbara spel till Mac
Nintendo 3DS-spel
Nintendo Wii-spel
Nätverk via elnätet
Nätverkskort
Operativsystem
PC-Mikrofon
PC-spel
Playstation 3-spel
Playstation 4-spel
Playstation portablespel
Playstation Vita Spel
Projektor
PSU
RAM-minne
Ritplattor
Router
Server
Skanner
Skrivare
Skrivartillbehör
Spel för Nintendo Wii U
Spelkonsoler PS3, XBox, Wii
Spelkonsoltillbehör
Spelkontroller
Stationär dator
Surfplatta & iPad
Surfplatta & iPad tillbehör
Switch
Tangentbord och tgb/mus-paket
Tillbehör Hårddiskar
Tillbehör läsplatta
Tillbehör stationära datorer
TV-kort
USB-hubbar
USB-minne och minneskort
Videoredigeringsprogram
Webbkamera/nätverkskamera
Xbox 360-spel
Xbox One Spel
√Ėvriga programvaror
Badkar
Badrum
Badrumsmöbler
Badrumstillbehör
Bakmaskin
Baktillbehör
Bidéer
Bjudmat
Blandare
Blender Mixer
Blommor
Borrmaskiner
Braskaminer
Brädspel, sällskapsspel
Brödrost
Bubbelbadkar
Byggtillbehör
Champagne & Mousserande viner
Dammsugare
Dammsugartillbehör
Digitala fotoramar
Diskbänkar
Diskmaskin
Dusch
Duschkabin
Dörrar
Elartiklar
Element
Elsågar
Elvisp
Ergonomi
Festprodukter
Ficklampa
Fläkt
Fritös
Frys
Fönster
Förbränningstoalett, mulltoa
Garageport
Gardiner
Garn och Stickning
Glassmaskin
Golv
Grill
Grilltillbehör
Gräsklippare
Grästrimmer, motorsågar mm
Handdukstorkar
Handfat och Tvättställ
Handverktyg
Heminredning
Hobbymaterial
Husmanskost
Högtryckstvätt
Ismaskiner
Kaffebryggare
Kaffekvarn
Kakel och Klinker
Kniv
Kolsyremaskin
Konstnärsmaterial
Kontorsmaterial
Kräftskiva
Kyl/frys
Kylskåp
Köksfläkt
Köksinredning
Köksmaskin
Köksvåg/hushållsvåg
köttkvarn, riskokare, skotork mm
Lakan mm
Lampor
Ljuskällor
Luftfuktare och Luftavfuktare
Luftkonditionering
Luftrenare
Lådvin
Mat
Matberedare
Mattor
Mikrovågsugn
Miniräknare
Mokabryggare
Multiverktyg mm
Målarfärg
Möbler
Paraplyer
Pooler
Rosévin
Råsaftcentrifug & Citruspress
Rödvin
Skruvdragare
Slipmaskiner
Smörgåsgrill
Snabbmat
Solcellsladdare
Solpaneler
Spa och Bastu
Spade, trädgårdstillbehör
Spis
Spishäll
Stavmixer
Stekpanna, kastrull mm
Strykjärn
Städutrustning
Symaskin
Sytillbehör
Säng, madrass och täcke
Tapet
Toalettstolar
Torkskåp
Torktumlare
Trädgårdsverktyg
TV-bänkar
Tvättmaskin
Ugnar
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Vinkylskåp
Vitt vin
VVS Badrum
VVS Kök
Våffeljärn
Värmepumpar